Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Body & Mind 23 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Met dit ingredient maak jij van kwark het gezondste ontbijt ooit

Ontdek het geheim voor een supergezond ontbijt met de toevoeging van maar één olie in je kwark, namelijk lijnzaadolie. Deze olie, rijk aan voedingsstoffen en gezondheidsvoordelen, kan jouw standaard ontbijt naar een hoger niveau tillen.

Lees meer over de voordelen en hoe je het kunt toevoegen in je dagelijkse ontbijt voor een gezondere start van de dag.

Lijnzaadolie

Lijnzaadolie klinkt misschien als iets dat je wilt vermijden, vooral door het woord “olie”. Mensen associëren dit namelijk al snel met vet. Maar vet hoeft niet altijd slecht te zijn in je dieet. Lijnzaadolie is namelijk super gezond en goed voor je. Lijnzaadolie wordt gemaakt van lijnzaad. Deze kleine zaadjes zitten vol omega 3-vetzuren, vezels, vitamine B1 en B2, magnesium, kalium, zink en calcium. Een aantal voordelen van deze voedingsstoffen zijn:

  • Stimuleert gewichtsverlies
  • Stimuleert gezondheid van het hart
  • Positieve werking op stoelgang
  • Minder ontstekingen
  • Gezondere hersenen
  • Beter humeur
  • Zuivere huid
  • Stimuleert haargroei

Voeg het toe aan je ontbijt

Lijnzaadolie kan je op meerdere manieren integreren in je dieet. Het heeft een beetje een bittere nootachtige smaak. De meest makkelijke en effectieve manier is om het in je ontbijt te verwerken elke ochtend. Voeg het toe aan je kwark en maak het daarna wat zoeter door muesli of fruit etc. toe te voegen. De combinatie kwark en lijnzaadolie versterkt elkaar in de juiste eigenschappen. Het goede vet dat aanwezig is in lijnzaadolie vertraagt de spijsvertering van eiwitten. Hierdoor wordt de afgifte van insuline gereguleerd en blijft de bloedsuikerspiegel stabiel, waardoor je voor een lange tijd geen honger gevoel meer hebt. Maar je kan de olie ook gebruiken als een soort dressing voor over je salades of avondeten. De juist hoeveelheid per dag is rond de 2 theelepels.

De beste lijnzaadolie

De beste lijnzaadolie is meestal koudgeperst en biologisch, vanwege het behoud van voedingsstoffen en verminderde blootstelling aan pesticiden. Koudgeperste methoden zorgen ervoor dat de olie niet wordt blootgesteld aan hoge temperaturen die de kwaliteit kunnen veranderen. Biologische lijnzaadolie vermindert ook de blootstelling aan schadelijke chemicaliën. Het is verstandig om labels te controleren en indien nodig advies te vragen om zo de beste keuze te maken op basis van je eigen behoeften.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.