Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 19 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Loft in Amsterdam is droomwoning, maar prijskaartje valt vies tegen

Het is tegenwoordig voor starters bijna onmogelijk om een huis te kopen en dan hebben ze niet eens veel eisen. Een eigen plekkie met een kleine buitenruimte voldoet in veel gevallen al, maar kom daar maar eens om. Daarom zijn grote loften in bijvoorbeeld Amsterdam al helemaal onbereikbaar, maar je kunt wel dromen.

Wij vinden het heerlijk om Funda af te speuren naar bijzondere woningen en we hebben weer zo’n loftwoning gevonden.

Loft in Amsterdam

Als wij aan een loft denken dan gaan onze gedachtes al snel naar Dan Humprey ofwel Gossip Girl, die samen met zijn vader en zusje Jenny in een enorme loft in Brooklyn woonde. Wat daar trouwens als ‘arm’ werd gezien, terwijl dat huis rustig een paar miljoen waard is. In Amsterdam kunnen we er ook wat van. Daar betaal je momenteel gemiddeld 7963 euro (!) per vierkante meter. Even ter vergelijking: in Groningen is dat 3374 euro.

Niet zo gek ook dat bijzondere woningen op goeie locaties voor veel geld verkocht worden. Op het Cruquiuseiland in Amsterdam staat een loft te koop voor maar liefst € 1.450.000 k.k. Het stulpje is 115 vierkante meter groot wat betekent dat dit huis 9355 euro per vierkante meter vraagt. Gotta love de huizenmarkt. Oké – we laten dat hele financiële deel nu even achter ons. We gaan wél ff kijken naar de inrichting want dat is wel heel erg leuk en laat ons dromen voor de toekomst.

Bekijk even die prachtige woonkamer met enorm open keuken. Oh – en de badkamer mag er ook wel zijn.

Funda parels

Gelukkig staat Funda vol met nog meer parels. Zo ging laatst een huis viraal om de enorm kleine oppervlakte en hoge prijs. Oh – én in andere provincies (denk Limburg) staan er nog wel eens kastelen te koop voor de prijs van een rijtjeshuis in Amsterdam.

Dit is jouw maximale hypotheek met bruto salaris van 5000 euro per maand

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.