Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Haar 19 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Met dit stappenplan blijven je fancy Dyson Airwrap krullen wél zitten

Heb je zo’n hippe gadget die je gouden bergen (of eh, lokken) bezorgt, zakken je krullen binnen een half uur al helemaal uit. En dat terwijl je de Dyson Airwrap (of een dupe) heus wel goed hebt gebruikt. Wil je weten wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je krullen wél blijven zitten? Lees snel verder.

Vooral bij zwaar en/of dik haar is het wat meer werk om ervoor te zorgen dat je perfect aangebrachte krul of slag blijft zitten. Gelukkig zijn er een aantal beautyvloggers het mysterie van de uitzakkende Dyson-krullen gedoken. Aan de hand van hun bevindingen maakten ze een handige tutorial. Graag gedaan.

Dyson Airwrap hack

Mollie Campsie is voor haar tutorial zelfs langs een demo van Dyson geweest om vragen te stellen. Hoe zij haar krullen vastzet? Hint: veel haarpinnen, mousse, Got2B Glued én heel wat geduld. Máár, het werkt. Kijk zelf:

Geen koude boost op je krullen

Als je de Airwrap gebruikt voor je haar, of eigenlijk elke stijltang naar keuze, heb je er baat bij om het ding op de koude stand te zetten om de vorm die je aanbrengt te ‘locken’. Toch zegt Jessica Quick dat dit totale onzin is. Haar tutorial in het kort:

  • Gebruik een heat protection spray voordat je je haar droogt.
  • Het haar dicht op je hoofdhuid maak je tot 90% droog, de rest ongeveer 70-80% (handdoekdroog).
  • Als het toch minder nat wordt door het föhnen, maak het dan weer wat vochtiger met bijvoorbeeld een spray flacon waar water (eventueel met vitamines) in zit.
  • Gebruik de hoogste hittestand en hoogste airflow.
  • Laat de Airwrap het einde van een pluk ‘grijpen’ (de magie!) en rol ‘m een paar keer op en neer zodat de streng echt stevig vast wordt gepakt. Daarna rol je helemaal tot aan je hoofdhuid – niet er tegenaan. Houd dit 10-15 seconden vast.
  • Verdoe geen tijd met de koude boost.
  • Spray haarlak in de krul terwijl deze nog warm is en laat elke krul daarna met rust tot deze volledig afgekoeld is.
  • Klaar? Kam het geheel voorzichtig een beetje uit elkaar met een kam of je vingers.
  • Nooit genoeg haarlak.

Geen geld voor de Dyson Airwrap? Volgens beautyliefhebbers zijn dit de beste dupes

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.