Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 13 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

3 oefeningen voor mooie gezichtscontouren en die strakke kaaklijn

Wist je dat je twintig verschillende spieren gebruikt wanneer je glimlacht? In je gezicht zitten ongelofelijk veel spieren, en die kan je dus gewoon trainen met deze oefeningen voor je gezicht. Zeg maar bye bye tegen kraaienpootjes, en hallo tegen die strakke kaaklijn.

Cynthia Rowland is een facial fitness expert en deelt verschillende tips in een artikel op Well+Good. Wij hebben onze drie favoriete oefeningen voor strakke gezichtscontouren er voor je uitgepakt.

3 oefeningen voor strakke gezichtscontouren

Het is belangrijk dat je onderstaande oefeningen dagelijks doet als je resultaat wilt zien. In totaal ben je er maar vijf minuutjes mee bezig, dus we zien geen reden om het níét toe te voegen aan je ochtendroutine.

Tegen kraaienpootjes

Lachen, praten, glimlachen, knijpen met je ogen tegen de zon in… het zijn allemaal oorzaken van de welbekende kraaienpootjes. Met de onderstaande oefening ga je die kraaienpootjes te lijf.

Plaats je duimen op de huid naast je ogen. Je linkerduim mag aan de linkerkant van je gezicht, de rechterduim aan de rechterkant. Kijk omhoog zonder je gezicht te bewegen (alleen met je ogen dus), en duw je duimen zachtjes richting je ogen. Knipper vijf seconden met je ogen, en laat los. Herhaal drie keer.

Voor een strakke kaaklijn

Slecht nieuws voor mensen die net zo verslaafd aan hun telefoon zijn als wij: de hele tijd naar je telefoonscherm kijken is funest voor je kaaklijn. Tijd om daar iets aan te veranderen.

Til je kin op zodat er een strakke lijn tussen je kin en je sleutelbeen gevormd worden. Let er wel op dat je je nek niet te ver uitsteekt. Draai je hoofd naar rechts, en kijk over je rechterschouder naar het plafond achter je. Houd dit vijf seconden vast, en keer terug naar de startpositie. Doe dit drie keer, en herhaal daarna met links.

Tegen een stijve nek

Wist je dat het zelfs in je gezicht te zien is als je een stijve nek hebt? Tijd om die spieren los te krijgen dus. De belangrijkste oefening daarvoor zijn nek stretches, want daarmee haal je die opgebouwde spanning weg.

Zorg ervoor dat je stevig op een stoel zit. Kijk recht vooruit, en leg je rechterhand op je hoofd. Voorzichtig ‘trek’ je jouw hoofd naar rechts, zodat je met je rechteroor richting je rechterschouder gaat. Stop wanneer je een stretch-gevoel aan de linkerkant van je nek voelt, en houd deze positie 30 seconden vast. Doe vervolgens hetzelfde met links, en herhaal drie keer.

Puistjes op je kin: dit zegt het over je gezondheid en zó pak je het aan

Well+Good

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.