Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Pip (24): ‘Ik ben niet welkom op het Koningsdagfeestje van vrienden omdat het huis te vol is’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Pip* (24) haar verhaal.

Pip en haar vrienden vieren ieder jaar samen Koningsdag. Alleen dit jaar zal het voor Pip anders lopen. Op het feestje dat op de planning staat is er geen ruimte voor haar. Letterlijk.

‘Ik ben niet welkom op het Koningsdag feestje van vrienden om het huis ‘te vol’ is’

Hi Pip, vertel eens over jouw Koningsdag-plannen!

”Nou, die zien er dus wat minder gezellig uit dan voorgaande jaren. Meestal gaan we met vrienden Amsterdam in. Een rondje Jordaan en eindigen op de Elandsgracht is eigenlijk altijd vaste prik. Ik ging er dan ook vanuit dat dit jaar hetzelfde zou zijn.

Ondertussen ging er in de vriendengroep wat rond over een huisfeestje ergens op de gracht, wat bij andere vrienden thuis was. Ik dacht dat dit een optie zou zijn voor ‘s avonds, na onze standaard plannen. Toen ik hierover bericht werd, heb ik niet meteen ja gezegd. Ik dacht dat de groep, of in ieder geval een deel ervan, gewoon onze jaarlijkse traditie aan zouden houden. Maar niet dus. Blijkbaar heeft iedereen de uitnodiging enthousiast beantwoord, behalve ik.”

En nu?

”Toen ik daarachter kwam, heb ik meteen naar de organisator geappt dat ik graag zou willen komen, maar dat was volgens hem te laat. ‘Sorry, het huis is echt al te vol’ kreeg ik terug. Toen ik hem duidelijk maakte dat ik als enige van mijn 17 vrienden dan niet kon komen, vertelde hij me dat hij ‘ergens een grens moest trekken’. Echt stom.”

Hoe reageren je vrienden hierop?

”Die vinden dat het wel een beetje mijn eigen schuld is. Omdat in de groepsapp blijkbaar is besproken dat mensen daarheen wilde en ik te laat op de uitnodiging ben ingegaan. Er in ieder geval niemand die van het huisfeest af wil wijken. Dat steekt me wel een beetje.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.