Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 15 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit worden de populairste reisbestemmingen van 2024 in binnen- en buitenland

Terwijl wij ons klaarmaakten voor een knallende jaarafsluiting, wreef Airbnb alvast over haar glazen bol voor de reistrends van 2024. Op basis van gebruikersdata heeft Airbnb een voorspelling gedaan van de populairste en nieuwe trendy vakantiebestemmingen 2024.

Blijvende populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Zandvoort, dat ook in 2024 kan rekenen op een toestroom van Formule 1-fanaten. Ook de Oostenrijkse bergen zijn in het komende jaar weer immens populair in de winter- en zomermaanden. Opvallend is de snelgroeiende populariteit van Schiermonnikoog, terwijl Amsterdam wegvalt uit de top vijf populairste Nederlandse vakantiebestemmingen. Wereldwijd lijken avonturiers de mooiste uithoeken te ontdekken met Japan als absolute ‘must visit’ voor velen. Wij zetten alle binnenlandse en buitenlandse favorieten op een rij.

Populairste Nederlandse bestemmingen

De onrust in de wereld voor de voorbije jaren heeft ertoe geleid dat we vaker dicht bij huis op vakantie willen. Ook in 2024 zet deze trend door volgens data en onderzoek van Airbnb. Opvallend is dat we daarbij steeds meer naar stedentrips kijken, waar we in de afgelopen jaren juist meer de natuur opzochten.

De populairste Nederlandse bestemmingen in 2024 volgens Airbnb:

 1. Zandvoort
 2. Eindhoven
 3. Schiermonnikoog
 4. Biddinghuizen
 5. Nijmegen
 6. Breda
 7. Maastricht
 8. ‘s-Hertogenbosch
 9. Tilburg
 10. Amsterdam
 11. Utrecht
 12. Vijlen

Populaire Europese bestemmingen

Airbnb voorspelt daarnaast dat in 2024 ook de traditionele vakantielanden weer erg populair zijn onder Nederlandse reizigers. Tussen die bestemmingen zijn de bekende steden of badplaatsen te vinden, maar we zien ook minder voor de hand liggende dorpen of steden die ontdekt gaan worden in 2024. Daarbij zijn veel van deze populaire bestemmingen gemakkelijk te bereiken met de (elektrische) auto en trein.

Populaire bestemmingen die in 2024 Nederlanders zullen verrassen, maar ook een vertrouwd gevoel geven:

 1. Parijs, Île-de-France, Frankrijk
 2. Sölden an der Straß, Oberösterreich, Oostenrijk
 3. Düsseldorf, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
 4. Westendorf, Tirol, Oostenrijk
 5. Reims, Grand Est, Frankrijk
 6. Kaltenbach, Zillertal, Tirol, Oostenrijk
 7. Livigno, Lombardije, Italië
 8. Breuil-Cervinia, Valle d’Aosta, Italië
 9. Albufeira, Faro, Portugal
 10. Serfaus, Tirol, Oostenrijk
 11. Lille, Hauts-de-France, Frankrijk
 12. Sëlva, Trentino-Zuid-Tirol, Italië

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.