Britta van Aggele
Britta van Aggele Career 24 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

‘Je twenties zijn de beste jaren van je leven’: waarom er niks van deze uitspraak klopt

Heb jij het ook wel eens meegemaakt in je 20’s? Ouderen die tegen je zeggen dat dit de mooiste jaren van je leven zijn. Hoewel we natuurlijk hartstikke veel leuke dingen mogen doen voelt dit echter niet altijd zo.

Wij leggen je daarom uit waarom deze uitspraak niet helemaal klopt!

“Je 20’s zijn de beste jaren van je leven”

Vaak wordt gezegd dat de jonge jaren van ons leven de mooiste zijn en dat we er alles uit moeten halen. Hoewel veel mensen dit doen komt er steeds meer een tegengeluid. Mensen die op social media laten weten dat zij eigenlijk helemaal niet zo lekker in hun vel zitten of even niet weten wat ze met hun leven aanmoeten.

Onze jongere jaren zijn grotendeels voor ons uitgestippeld. We gaan eerst naar de basisschool, vervolgens naar de middelbare school en kiezen daarna vaak nog voor een vervolgopleiding. Maar wat gaan we daarna doen? Sommige mensen weten heel duidelijk wat ze willen, maar in een wereld waar de keuzes eindeloos zijn, lijken steeds meer mensen het pad een beetje kwijt te raken.

Dat je telkens de verkeerde bh koopt, ligt aan deze 4 dingen

Bullshit

Maar weet wel dat het oké is als alles even lijkt tegen te zitten en je het even niet meer weet, want je bent niet de enige die zich zo voelt. Maar waarom is deze tijd in je leven dan zo zwaar? Dit is de eerste keer in je leven dat niemand je vertelt wat je moet doen. Denk daar maar een keer over na.

Voor deze tijd was niet alleen jouw leven uitgestippeld, maar ook die van je vrienden. Jullie hadden allemaal dezelfde tijdlijn, maar dat hoeft nu niet meer zo te zijn. Iedereen gaat opeens zijn eigen leven leven en deze realisatie zorgt misschien wel voor een overweldigend gevoel. En hoewel we natuurlijk ondertussen ook van het leven kunnen genieten, is het goed dat je dit weet. Je ben niet alleen en het komt allemaal weer goed. Want je 20’s zijn er ook om uit te zoeken wat wel bij je past en wat je leuk vindt en dat mag je doen door te vallen en weer op te staan. Don’t be afraid to be seen trying!

Dit is waarom veel bekende én onbekende ouders hun kinderen niet delen op social media

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.