Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze Nederlandse en Britse royals gebruiken niet hun echte naam

Dat royals zich aan allerlei regels moeten houden, is inmiddels wel duidelijk. Eerder schreven we al over de 60 regels waar leden van het Britse koningshuis zich aan moeten houden. Zo zijn er afspraken over kleding, huwelijken maar ook over namen. Het aannemen van een nieuwe naam is ook een regel die vaak wordt toegepast in het koningshuis. Er zijn verschillende Nederlandse en Britse royals die niet hun echte naam gebruiken.

Wij vertellen je hoe ze wél heten.

1. Prinses Laurentien heet Petra

De Nederlandse prinses Laurentien heet eigenlijk gewoon Petra Brinkhorst. Later verandert ze haar naam naar Petra Laurentien Brinkhorst en haar roepnaam naar Laurentien. Het is niet duidelijk of ze prins Constantijn toen al had ontmoet. De inspiratie voor de naam lag bij haar ouders, die Laurens Jan en Jantien heten.

2. Meghan Markle heet Rachel

Je denkt nu misschien: dat was toch haar naam in Suits? Dat klopt, maar Meghan werd geboren als Rachel Meghan Markle. Ze nam haar tweede naam als roepnaam aan op de middelbare school, daar staat bij haar foto’s de naam Meghan Markle.

De treurige overeenkomsten tussen de interviews van Meghan Markle en prinses Diana

3. Prins Harry heet Henry

Nog een van de royals waarvan je niet wist dat hij een andere naam heeft. Prins Harry heet eigenlijk Henry, maar werd zijn hele leven Harry genoemd. Toch komt zijn echte naam bij officiële gelegenheden nog boven.

4. Kate Middleton heet Catherine

Deze is wellicht iets bekender, want Kate is een afkorting van de echte naam Catherine. De Hertogin van Cambridge werd gedoopt als Catherine Elizabeth Middleton, een geboren royal als je het ons vraagt.

5. Prins Charles kan zijn naam veranderen

Als koning(inn)en dan eindelijk de troon bestijgen, mogen ze zelf kiezen onder welke van hun namen ze willen regeren. Zo zou Prins Charles zijn naam kunnen veranderen in Philip, Arthur of George. Er wordt verwacht dat hij de naam George zal kiezen, als hij dan de troon beklimt.

6. De Britse royals heten geen Windsor

“Voor 1917 hadden leden van het Britse koningshuis geen achternaam, maar alleen de naam van het huis of de dynastie waartoe ze behoorden,” schrijft Buckingham Palace op hun website. In 1917 nam George V de naam Windsor aan. De naam kwam in de plaats voor de naam Saxe-Coburg-Gotha, die was gebaseerd op het kasteel met dezelfde naam. Na de Eerste Wereldoorlog was er behoefte aan een naam die Engels klonk in plaats van Duits.

7. George VI heet Albert

George VI aka de vader van Queen Elizabeth II en de grootvader van Harry en William, heette bij zijn geboorte Albert Frederick Arthur George Saxe-Coburg-Gotha. Hij koos bij zijn kroning in 1937 voor de naam Koning George.

Dit is waarom Meghan Markle en prins Harry nooit in The Crown zullen voorkomen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.