Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 6 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

De diversiteit van schoonheidsidealen wereldwijd

In onze wereld vol diverse culturen en tradities heeft elk continent z’n eigen kijk op wat schoonheid betekent. Of je nu door de uitgestrekte landschappen van Afrika trekt of de bruisende steden van Azië verkent: overal kom je verschillende ideeën over schoonheid tegen, die zijn ontstaan in lokale culturen en geschiedenissen.

Schoonheidsidealen weerspiegelen de verschillende culturen en tradities over de hele wereld.

Schoonheidsidealen wereldwijd

Schoonheidsidealen verschillen erg over de verschillende wereldcontinenten. Wat als ‘mooi’ wordt beschouwd in één deel van de wereld, kan heel anders zijn dan wat een ander deel als aantrekkelijk ziet.

De ideeën over schoonheid worden beïnvloed door diverse factoren zoals cultuur, geschiedenis en sociale normen. Zo kunnen normen over lichaamsvorm, huidskleur, gezichtskenmerken en zelfs kledingstijl variëren afhankelijk van de regio. Dit maakt schoonheid een interessant onderwerp waarmee we de verschillende meningen en gevoelens van mensen kunnen begrijpen, omdat het zo verschillend en complex is.

Azië

In Azië wordt het schoonheidsideaal gezien als mensen met een heldere huidskleur – het liefst zo licht mogelijk en een egale teint. Een kleine neus met amandelvormige ogen. Het liefst zo slank mogelijk met een elegante houding. Voor sommige culturen zijn lange haren en bescheiden kleding ook tekenen van schoonheid. In sommige delen van Azië is een lange nek een ideaal, vrouwen dragen gouden ringen om hun nek om het zo lang mogelijk te maken.

Pexels

Europa

In het continent waarin wij leven is een symmetrisch gezicht een ideaal. Een bleke huidskleur wordt gewaardeerd maar wel met een gezonde gloed. Streven naar fit lichaam en een verzorgd uiterlijk is niet ongewoon. Iets dat je ook op social media terugziet, denk maar aan de clean girl aesthetic. Jonge vrouwen met slanke lange benen, mooie ronde borsten en grote ogen worden gezien als het ideaal.

Afrika

In Afrika wijkt het schoonheidsideaal iets meer af van de eerder benoemde idealen. Zo streven ze in Afrika juist naar een vollere lichaamsbouw met ronde vormen, het wordt gezien als een teken van welvaart en gezondheid. Een glanzende huid met volle lippen wordt als aantrekkelijk beschouwd. In Afrika maken vrouwen veel gebruik van traditionele lichaamsversieringen zoals gezichts- of lichaamsverf.

Pexels

Noord-Amerika

In Noord-Amerika wordt een atletisch lichaam gezien als aantrekkelijk, een lichaam waar je de spieren goed gedefinieerd ziet, dit geldt voornamelijk voor de mannen. Ze streven naar een jeugdige uitstraling en een stralende glimlach. In veel landen streven ze ook naar slanke lichamen, net zoals de andere schoonheidsidealen.

Zuid-Amerika

Een ander schoonheidsideaal is die van Zuid-Amerika. Hier wordt een sensuele uitstraling samen met een gepassioneerde houding gewaardeerd. Ook hier zijn de ronde vormen een ideaal. Het liefst zo veel mogelijk haar en er wordt veel waarde gehecht aan persoonlijke verzorging. Een levendige en uitgesproken persoonlijkheid wordt vaak als aantrekkelijk beschouwd, omdat dit levenslust toont. Het gaat niet alleen om uiterlijke schoonheid, maar ook om het uitstralen van zelfvertrouwen en passie voor het leven.

Oceanië

Een werelddeel dat super ver weg ligt van ons maar ook zijn eigen schoonheidsidealen heeft is Oceanië. Hier wordt wederom de traditionele lichaamsversieringen zoals tattoo’s kunst en lichaamsverf gezien als schoonheidsideaal. Ze streven naar een gezonde en actieve levensstijl, waarbij de nadruk vooral wordt gelegd outdoor-activiteiten en verbondenheid met de natuur.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.