Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Lichaam 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Last van slapeloze nachten? Dan is ‘sleep journaling’ misschien wel jouw redding

We hebben er allemaal wel eens last van: de hele dag moe zijn, maar ‘s avonds niet kunnen slapen. Herkenbaar? Gelukkig zijn er vandaag de dag allemaal trucjes voor een betere nachtrust. Een slaapbril, verschillende geuren, een navy seal nap: de hacks zijn er letterlijk in geuren en kleuren. Er kan nog een lifehack toegevoegd worden aan dit rijtje: sleep journaling. Wij vertellen je hier meer over.

Thank us later.

Boost your snooze

Het is tegenwoordig bekend dat opschrijven wat er in ons hoofd omgaat helpt bij het verminderen van stress en het verwerken van gedachtes. Voor velen is het een groot gedeelte van het ochtendritueel: met een koffie op de bank je gedachten voor de dag op een rij zetten. Maar nu zijn veel mensen ook in de ban van sleep journaling.

Wat is sleep journaling?

Heel simpel gezegd is sleep journaling het opschrijven van je emoties, problemen en onvoltooide taken vlak voordat je naar bed gaat. Deze vorm van journaling kan helpen bij het verbeteren van je slaap. De onderwerpen kunnen alle kanten opgaan: je kan schrijven over waar je trots op bent, je kan reflecteren op de afgelopen dag én alles op een rij zetten voor de volgende dag. Alles waarover jij maalt in je hoofd voordat je gaat slapen kan je opschrijven. Niks is te gek.

Say goodbye to overthinking

Ever heard of overthinking? Journaling is de sleutel tot het verhelpen hiervan. Door het opschrijven van je gedachten creëer je rust in je hoofd en zal dit zorgen voor een betere nachtrust. Niet alleen je nachtrust, maar ook de volgende dag begin je rustiger. Doordat je alles van tevoren op een rijtje zet is er geen plek meer voor overthinking.

Een digitale detox

Naar een scherm kijken vlak voordat je gaat slapen werkt niet in het voordeel van een goede nachtrust. Schrijven met pen en papier is dan ook dé beste manier om te journallen vlak voor bed. Het zorgt ervoor dat je jouw mobiel weglegt en een digitale detox doormaakt voordat je gaat slapen. Door niet naar een scherm te kijken voordat je gaat slapen krijgt je hoofd een break wat een betere nachtrust betekent.

Huh?! Dit is misschien de reden dat je urenlang kan dagdromen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.