Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Entertainment 24 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Dat wordt bingen: dit zijn de 10 beste Spaanse series op Netflix

Series uit andere landen, en dan vooral Spanje, worden steeds populairder. Zo kondigde de hitserie La Casa de Papel vorig jaar een vijfde seizoen aan en is de Spaanse serie Elite ook enorm populair. Wat je echter nog niet wist, is dat er nog veel meer bingewaardige Spaanse pareltjes op Netflix te vinden zijn.

We hebben de beste op een rijtje gezet.

Spaanse series op Netflix

Er zijn vaak maar een paar Spaanse series of films die eruit springen, terwijl er nog veel meer te vinden is op Netflix. De meest underrated series zijn vaak namelijk het leukst, wat vaak vergeten wordt. Om je een beetje in die spannende, dramatische en zomerse Spaanse sfeer te krijgen hebben we de beste en meest onderschatte Spaanse series voor je verzameld.

1. Club de Cuervos

Nadat de president van een voetbalclub uit Nuevo Toledo plotseling overlijdt, erven een rijke broer en zijn halfzus de voetbalclub. De halfzus, die haar vader al jaren hielp met de voetbalclub, verwacht gekozen te worden als nieuwe president, maar haar broer Chava wordt gekozen. Ze gaan de strijd met elkaar aan om de positie als president te winnen.

2. Control Z

Wanneer een hacker allerlei geheimen van studenten vrij begint te geven, wilt de introverte maar oplettende student Sofía maar één ding: de hacker ontmaskeren.

3. Elite

Drie arbeidskinderen schrijven zich in bij een privéschool in Spanje, wat uiteindelijk lijdt tot een brute moord. Ondertussen heeft de populaire Spaanse serie al drie seizoenen – die het zeker waard zijn om lekker te bingen dit weekend.

4. Who Killed Sara?

Deze Spaanse serie met tien afleveringen is het kijken waard. Alex Guzman heeft achttien jaar in de gevangenis gezeten na erin te zijn geluisd voor de moord van zijn zus, Sara. Eenmaal uit de gevangenis, wilt hij maar één ding: wraak nemen op de echte daders.

5. La Casa de las Flores

In deze duistere comedy volgen we de familie la Mora. Alles lijkt perfect te gaan, mede door hun elite lifestyle, maar niets is wat het lijkt.

6. La Casa de Papel

Deze spannende Spaanse serie vertelt het verhaal van een paar criminelen die, onder begeleiding van een professor, zich met een groep gegijzelden opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje met het doel om de bank te overvallen. Spanning, sensatie en vooral veel drama. We love it.

7. La Chicas del Cable

Vier Spaanse telefonistes die werken bij een telefoonmaatschappij maken in de jaren 20 een revolutie mee terwijl ze zelf kampen met andere problemen, als romantiek, vriendschap en hun carrière.

8. Go! Live Your Way

Mia krijgt een beurs voor de toneelschool, waar ze veel vrienden maakt. Het duurt echter niet lang voordat ze botst met de dochter van de directeur.

9. Siempre Bruja

Carmen Eguiluz is een heks, en doet er alles aan te ontsnappen, voordat ze wordt vermoord. Ze sluit een deal met een tovenaar om door te tijd te reizen, naar 2019 om precies te zijn, om veilig te zijn. Één ding moet ze alleen wel inleveren: haar krachten.

10. Sky Rojo

De gloednieuwe Spaanse serie Sky Rojo, die kortgeleden aankondigde vernieuwd te worden met een tweede seizoen, is een ware hit op Netflix. In de serie volgen we drie vrouwen die te maken krijgen met vrouwenhandel. Je leest hier meer over de spannende serie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.