Lara Steenvoorden
Lara Steenvoorden Body & Mind 14 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Stress verminderen? Ga los op deze ‘pop it game’ voor een prikkie

Minutenlang staren naar Dr. Pimple die een mee-eter uitknijpt. Een potje seks. Urenlang luisteren naar het geluid van lange nagels die op flesjes tikken. Of ‘gewoon’ in een stressbal knijpen. Allemaal dingen die helpen stress te verminderen. Zoek je iets nieuws? Check dan deze pop it game. Let op: erg verslavend.

Er is een nieuwe rage in het land der fidget toys en het helpt je stress te verminderen en concentratie te oefenen.

Maar eerst: wat is een fidget toy?

Fidget toys zijn kleine handige friemelspeeltjes die je kunt gebruiken om je handen bezig te houden en je geest te kalmeren. Ze zijn ontworpen om sensorische stimulatie te bieden en zijn bewezen effectief bij het verminderen van stress en angst. Fidget toys kunnen je helpen om energie en onrust te verminderen, waardoor je je makkelijker kunt concentreren op de taak die voor je ligt. Fidget toys zijn vooral handig voor mensen die moeite hebben met stilzitten, zoals kinderen.

Pop it spel

Een paar jaar geleden zag je ze ineens overal: deze siliconen spelletjes in verschillende kleuren, maten en figuren. Dit zijn de standaard pop it spelletjes, zonder geluid of lampjes. Het poppen van de balletjes bleek verslavend en mateloos populair onder basisschoolkinderen (en hun ouders). Het helpt niet alleen tegen verveling, het is ook goed voor de fijne motoriek. Pop it

Pop it game

Nu is er een nieuwe rage die ook op TikTok veel voorbij komt: een pop it game in de vorm van een controller, die je al voor €9,99 scoort bij Bol.com. Ziet er kek uit en het blijkt dus súper leuk. Dit elektronische pop it spel heeft bijvoorbeeld verschillende levels, zit vol geluid en er branden lampjes.  pop it game

Je kunt kiezen voor een spelletje waarbij je in elk level de lichtgevende bolletjes in een andere volgorde moet wegdrukken – best moeilijk vanaf level 10. Of een variant waarbij je je hersenen helemaal kunt uitzetten, omdat je alleen zo snel mogelijk op de lichtgevende bolletjes hoeft te drukken.

Ideale combinatie

Deze pop it game is een combinatie van ASMR (een bevredigend “plop” geluid), een stressbal (repetitief patronen doorlopen) en een leuk spelletje in één. Kortom: een geweldige nieuwe bezigheid voor die loze minuten waarin je op de bus staat te wachten, met als dikke plus dat het ding je helpt stress te verminderen. Pop it!

@tiktokshop.jr7

#popitgame #popit #fyp

♬ original sound – Tik Tok Shop JR

Dit zijn de effecten van stress op jouw huid en dit doe je eraan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.