Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Celebrity 9 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Titanic viert 25-jarig jubileum, dit wist je nog niet over deze iconische film

Titanic is al 25 jaar een klassieke tranentrekker en geliefd bij velen. De film die jaren terug onze harten stal viert zijn jubileum dan ook groots: komende week kunnen we opnieuw wegzwijmelen bij de film in verschillende bioscopen, dit keer in 3D. Hier zijn een vier fun facts die je misschien nog niet wist over deze romantische tragedie.

Titanic: back in time

Ga er even lekker voor zitten, want wij hebben interessante weetjes voor jou op een rij gezet over over de crème de la crème van de romantische tranentrekkers. Want.. paste Jack écht niet op de deur?!

Een andere Jack

Leonardo Di Caprio was niet de eerste acteur die auditie deed voor de rol van Jack. What?! Een andere Jack is nu natuurlijk niet meer voor te stellen, maar voordat DiCaprio werd benaderd voor de rol was hij al aangeboden aan andere grote namen. Zowel Jared Leto als Johnny Depp werden benaderd, maar wezen de rol met liefde af. Matthew McConaughy deed auditie voor de rol en vertelde in een interview met People dat hij voor zijn gevoel de auditie had uitgespeeld. James Cameron had echter andere ideeën en uiteindelijk beet DiCaprio toch toe. Blijer kunnen we daar niet mee zijn.

Romeo and Juliet 2.0

Net zoals Leonardo DiCaprio was Kate Winslet ook niet de eerste keuze voor de rol van Rose. James Cameron vertelde dat hij eerst Claire Danes had benaderd voor de rol. Leo had samen met haar al de moderne hervertelling van Romeo and Juliet in Mexico City gefilmd en hun chemistry was off the charts. In de podcast van Dax Shepard vertelde ze dat: I had just made this romantic epic with Leo in Mexico City, and I just didn’t have it in me. Zero regrets”. Sinds de film in première is gegaan kunnen wij ons echter geen andere Rose meer inbeelden. Must be destiny.

Het ijs breken

Kate Winslet kon natuurlijk niet ontkennen dat ze Leonardo DiCaprio een aantrekkelijke man vond. “He’s a bit gorgeous, and I was worried that I was going to be bowled over by him”, vertelde ze in een interview met Rolling Stone. Begrijpelijk, want de jonge Leonardo DiCaprio stal van velen de harten met zijn blonde haar en zwoele ogen. Voordat ze hun eerste scène begonnen te schieten, de iconische “I want you to draw me like one of your French girls” scène, kwam Kate Winslet dan ook op het idee om als icebreaker DiCaprio te flashen. Ze vertelde Rolling Stone dat ze elkaar altijd als vrienden hebben beschouwd, niet meer. Misschien heeft de verrassende actie van Kate dit wel aangewakkerd, who knows?

Paste Jack nou toch wél op die deur?!!!

Fans van de film hebben al vijfentwintig jaar een discussie gaande gehouden: paste Jack werkelijk niet op de drijvende deur of is hij voor niks verdronken? James Cameron heeft uiteindelijk een wetenschappelijk onderzoek laten doen om voor eens en altijd een einde te maken aan de drijvende deur discussie. In het programma Good Morning America vertelde hij eindelijk de uitkomst van het onderzoek: “Jack could have survived it. I think Jake just did not want to do anything that could endanger Kate. It fits his character one hundred percent.”

Titanic in 3D

Vanaf vandaag is de film in 3D te bewonderen in de bioscoop. Zin om een paar tranen weg te pinken met een grote bak popcorn erbij? Zowel Pathé, Vue en Kinepolis draaien de film de aankomende week ter ere van het jubileum. Na jaren zien wij ze weer op groot scherm stralen op de punt van de Titanic.

Dit zijn de leukste memes over Leonardo DiCaprio en zijn nieuwe 19-jarige scharrel

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.