Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 25 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Venetië vraagt entree: dit kan je óók kopen van dit geld

Wil je naar Venetië? Dat gaat geld kosten. Ja je hoort het goed: je gaat geld betalen als je de stad in wi;. Toeristen in Venetië moesten vandaag voor het eerst over een toegangsbewijs beschikken voor een bezoek aan de stad.

Bij het treinstation en op andere locaties verschenen borden waarop bezoekers werden geïnformeerd dat ze voor 5 euro een kaartje kunnen aanschaffen. Toeristen hoeven niet door een toegangspoortje, maar kunnen in de stad wel gecontroleerd worden.

Het nieuwe systeem is bedoeld om een rem te zetten op het enorme aantal bezoekers op de drukste dagen van het jaar. De stad behoort wereldwijd tot de populairste bestemmingen voor toeristen.

Dit kan je ook kopen van die 5 euro

Als je in Italië op vakantie bent, zijn er ook een aantal dingen die je voor dit geld kunt kopen. Scheelt je ee ritje én dus die toegangskosten.

  1. Een lekker gelato
  2. Twee cappuccino’s
  3. Drie cheeseburgers bij de lokale McDonald’s
  4. Een ijskoffie
  5. Een grote bak tiramisu
  6. Limoncello

Eigenlijk heel veel wat met eten te maken heeft dus. Heb je ook geen last van al die toeristen, wel lekker dus. Gelukkig is 5 euro niet heel veel, dus als je dan toch echt Venetië wil zien dan kost je dat gelukkig geen vermogen.

Hoe hoog is de boete als je geen toegangsticket Venetië koopt?

Wie wordt betrapt zonder ticket riskeert een boete van 50 tot 300 euro, maar volgens een ingewijde worden donderdag nog geen boetes verwacht.

Na veel trail and error is dit mijn ultieme Bellini recept

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.