Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 9 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Charlotte (25): ‘Ik heb een hoger salaris dan mijn vriend en daar heb ik moeite mee’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens.

Vandaag lees je het verhaal van Charlotte* (25), haar salaris is hoger dan die van haar vriend, en daar heeft ze moeite mee.

Hi Charlotte, kan jij iets meer vertellen over jouw situatie?

“Graag. Ik heb sinds twee jaar een vaste baan, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Vorig jaar kreeg ik een promotie, omdat mijn voorganger ontslag nam. Hierdoor werd mijn salaris ook ineens flink hoger, waardoor ik nu meer verdien dan mijn vriend Jasper*. Hoewel het natuurlijk geen wedstrijd is, heb ik er wel moeite mee dat mijn salaris een stuk hoger is.”

Waarom heb jij daar moeite mee?

“Ik werk full-time, terwijl Jasper part-time werkt. De rest van de dagen voert hij weinig uit. Vaak moet ik de uitjes en vakanties betalen, want hij gebruikt als excuus dat ik het meest verdien. Soms voel ik mij meer zijn moeder en geldschieter, dan zijn vriendin. Ik ben opgevoed met het idee dat mannen voor hun vrouw moeten zorgen, ik weet dat het ouderwets is en ik probeer modern te zijn, maar ik vind deze situatie ook niet geweldig.”

Heb je het hier wel eens over gehad?

“Absoluut. Ik heb wel eens gevraagd of Jasper niet full-time wilde gaan werken, maar dat vond hij geen goed idee. Het is een slimme jongen en ik vind het zo zonde dat hij zo’n passieve houding heeft. Ik denk dat hij het allemaal wel prima vindt zo, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik voor alle kosten moet opdraaien.

Ik heb er echt moeite mee hoe hij omgaat met onze financiële situatie. Ik vind het zelfs een beetje onaantrekkelijk als een man steeds zijn handje ophoudt, terwijl hij makkelijk voor zijn eigen geld kan zorgen. Het gaat dus niet zo zeer om het feit dat ik meer verdien, maar wél dat mijn vriend doet alsof het geld komt aanwaaien en ik toch maar alles voor hem betaal.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Maxime (29): ‘Dat mijn 30-jarige vriend dj wil worden, vind ik heel onaantrekkelijk’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.