Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 20 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Haar rol in ‘The Holiday’ tikte lekker aan: dit is het vermogen van Cameron Diaz

Als we één kerstfilm ieder jaar steevast kijken, dan is het wel The Holiday. Een van de hoofdrollen wordt vertolkt door Cameron Diaz – zij is, met haar gigantische vermogen, het rijkste castlid uit onze favoriete kerstfilm.

Met meer dan veertig (!) films en verschillende bedrijven op haar naam, heeft Cameron haar bankrekening lekker gespekt de afgelopen twintig jaar.

Het vermogen van Cameron Diaz

Cameron Diaz heeft een immens vermogen en is daarmee een van Hollywoods rijkste actrices. Maar waar vergaarde ze al dat geld mee?

Modellenwerk

Wist je dat Cameron Diaz voor haar carrière als actrice modellenwerk deed? Toen Cameron nog op de middelbare school zat in Long Beach, Los Angeles, tekende ze een modellencontract bij Elite Model Management. Ze verscheen in reclames van onder andere Calvin Klein, Levi’s en Coca-Cola. Ook stond ze op de cover van Seventeen Magazine.

Cameron Diaz Seventeen
Seventeen Magazine

Meer dan 40 films

Op 20-jarige leeftijd brak Cameron Diaz in 1994 door met haar rol in The Mask, waar ze op aandringen van haar modellenmanagement voor auditeerde. Na deze rol stortte ze zich volledig in de filmwereld en wist ze zich een gewilde actrice te maken. In 1997 werd ze een in-demand actrice door haar rol in de hitfilm My Best Friends Wedding. In 1998 kreeg ze volgens Business Insider gemiddeld 2 miljoen dollar per rol betaald.

De bedragen liepen alleen maar op. In 2000 kreeg ze 12 miljoen dollar voor haar rol in Charlie’s Angels. En voor het vervolg in 2003 maar liefst 20 miljoen dollar. En de vraag naar Cameron bleef stijgen. The Holiday kwam in 2006 uit – dus je kunt wel raden wat voor bedrag ze daarvoor ontving.

Het meeste geld verdiende Cameron met Bad Teacher in 2011. Daar kreeg ze, naast haar gage van 1 miljoen, ook een deel van de winst. Wat uiteindelijk leidde tot een afrekening van 42 miljoen dollar.

Bad Teacher
The MovieDB

Eerder dit jaar kwam naar buiten dat Cameron Diaz stopt met acteren, wat dus ook betekent dat er geen vervolg van The Holiday komt.

Avaline natuurwijn

Samen met haar zakenpartner Katherine Power, lanceerde Cameron in 2020 het wijnmerk Avaline. Bij de lancering bood het veganistische en non-GMO merk slechts twee wijnen aan – een rosé en een witte – maar het is nu uitgebreid met vele andere, waaronder rode en mousserende wijnen.

Avaline Cameron Diaz
Avaline

Investeren

Alle miljoenen die bij Cameron binnenkomen, gaan er ook veelal weer uit. Zo investeerde ze in verschillende stukken vastgoed, kocht ze aandelen van het moederbedrijf van Pour La Victoire en investeert ze in verschillende biotech startups.

Een vermogen van 140 miljoen

Alle zakelijke avonturen van Cameron maken dat haar vermogen geschat wordt op een dikke 140 miljoen dollar. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.