Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 14 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Elena (26): ‘De vriend van mijn beste vriendin verklaarde de liefde aan mij’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Elena* (26) haar verhaal.

Elena is al jarenlang bevriend met haar beste vriendin Lynn*, maar de vriendschap staat nu onder druk door een ongepaste actie van Lynns vriend.

‘De vriend van mijn beste vriendin verklaarde de liefde aan mij’

Wat doe je als de vriend van je beste vriendin je ineens de liefde verklaart? Het overkwam de 26-jarige Elena.

Hi Elena, kan je wat meer vertellen over jouw vriendschap met Lynn?

”Sinds het einde van mijn HBO-studie ben ik bevriend met Lynn. Zij volgde dezelfde minor en zo kwamen we in contact. Het klikte goed en we liepen meteen hard van stapel, op vriendschappelijke manier dan. Ik denk omdat we allebei behoefte hadden aan vrienden in de stad. Beiden hebben we vrienden in het dorp waar we vandaan komen, maar niet echt in Amsterdam. Wat we allebei zochten, vonden we bij elkaar. Ik zie Lynn zo’n drie tot vier keer per week. In het weekend, maar ook doordeweeks. We zijn heel hecht.”

En hoe zit het met de vriend van Lynn?

”Die heeft zij een jaar geleden leren kennen. Ik was erbij. Het was op een doorsnee terrasavond, waarbij Lynn en ik in gesprek raakten met twee jongens aan de tafel naast ons. Met een van die twee heeft ze nu een relatie. Een aardige gast, met wie ik ook een vriendschappelijke klik heb en die regelmatig bij onze etentjes en borrels aanschuift.

Ik dacht dat het goed zat met haar relatie, tot haar vriend een maand geleden voor het eerst de liefde aan mij verklaarde. Het was op een feestje van een gemeenschappelijke vriendin. We stonden samen buiten en opeens vertelde hij me dat hij geïnteresseerd in me was. Ik keek hem vragend aan. En als een soort woordenkots volgde er een liefdesverklaring. Hij gaf toe dat hij die avond op het terras eigenlijk in mij geïnteresseerd was en dat hij een diepe connectie voelde. Met de vraag of ik hetzelfde voelde. Ik stond perplex.”

Hoe heb je gereageerd?

”Ik heb gezegd dat ik niet hetzelfde voel en dat ik hem beschouw als vriend. Ook preekte ik dat hij met Lynn goud in handen heeft en dat hij zich moet focussen op die relatie, in plaats van op mij. Ik heb hem ook laten beloven dat we het nooit meer over dit gesprek gaan hebben.”

Heb je het Lynn verteld?

”Nee. Ik houd mijn mond. Ik ben juist zo blij dat het goed met haar relatie gaat – en ze is er zelf ook zo blij mee. Ik wil die bubbel niet voor haar kapot prikken.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.