Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Food 13 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Food diary: dit eet Meghan Markle op een dag

Op de NSMBL-redactie zijn we gek op eten. Uitgebreid ontbijten, lekker lunchen, borrelen met vriendinnen… We kunnen daarom altijd inspiratie voor de lekkerste gerechten gebruiken. En waar kunnen we die inspiratie beter opdoen dan bij celebrities? Vandaag kijken we naar de food diary van Meghan Markle.

We kennen Meghan natuurlijk als actice/Britse ex-royal, maar wist je dat ze ook met recht de term foodie kan krijgen? De what I eat in a day van Meghan Markle staat vol inspiratie en lekkere maaltijden.

Dit eet Meghan Markle op een dag

Gezond eten is belangrijk voor Meghan. Dat doet ze voor het grootste gedeelte zonder zuivel of vlees: zo veel mogelijk vegan dus. Hieronder lees je hoe een typische dag er voor haar uitziet. En let op: een rammelende maag gegarandeerd.

Ontbijt

Je start je dag goed met een gezond en gevarieerd ontbijt. Dat is terug te zien in het ontbijt van Meghan, waar vaak havermout op het menu staat. Haar go-to ontbijt bestaat uit havermout gemaakt met amandel- of sojamelk, banaan en agave siroop.

Een ander ontbijt waar Meghan gek op is, is een açaí bowl. Zo’n bowl zit boordevol energie en is vaak gevuld met de lekkerste goede ingrediënten: açaibessen, banaan en (plantaardige) melk, en heerlijke toppings zoals noten, zaden, vers fruit of granola. Ariana Grande is er ook gek op.

Lunch

Met de lunch vindt Meghan het belangrijk om een goede verdeling aan koolhydraten, gezonde vetten, vezels en vitaminen binnen te krijgen. Daarom kiest ze vaak voor avocado toast: gesmashte avocado op een geroosterd broodje. Soms serveert ze daar ook nog een gepocheerd eitje op voor wat extra eiwitten. Klinkt heerlijk!

In het weekend maakt Meghan Markle soms een uitzondering op haar regel om vegan te eten. Dan kiest ze voor een maaltijd met vis. Vis taco’s met gegrilde witte vis, paprika en ui om precies te zijn.

Diner

Meghan is trouwens een vrouw naar ons hart want she loves pasta. Op goodhousekeeping lezen we dat cacio e pepe haar favoriete pasta is. In het Nederlands vertaal je dat naar een pasta met zwarte peper en Pecorino Romano, een pittige schapenkaas. Super simpel en ontzettend lekker.

Onze collega’s van Culy deelden een tijd geleden het recept en dat vind je hier:

Een Romeinse klassieker: cacio e pepe

Op een niet-vegan dag is ze trouwens fan van roasted chicken, ofwel geroosterde kip uit de oven. Het schijnt zelfs dat er geroosterde kip op het menu stond toen Harry op zijn knie ging voor haar. Cute.

Snacks

Meghan eet gedurende de dag door snacks om hoog in energie te blijven. Dat moet immers wel als drukke mama van twee kinderen. Favoriete snacks zijn chia pudding, een appel met amandelboter, groentechips, en wortels geserveerd met hummus.

Hopelijk heb je flink wat inspiratie opgedaan van het eetdagboek van Meghan Markle. Benieuwd naar de food diary van andere celebrities? Check hier de what I eat in a day van RihannaKylie Jenner en Victoria Beckham.

Food diary: dit is wat Zendaya op een dag eet

Eat Thisgoodhousekeepinghellomagazine

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.