Deze 5 nieuwe functies kunnen we in 2021 op WhatsApp verwachten

WhatsApp kennen we al jaren en is inmiddels een vast deel van ons dagelijks leven. WhatsApp heeft wereldwijd ruim een miljard gebruikers. De app verwerkt bijna 42 miljard berichten per dag. Om ons gebruik nog fijner te maken, komt de app continu met nieuwe updates en features. Voor 2021 staat er weer veel op de planning waar ons leven makkelijker van wordt.

In 2021 gaat WhatsApp op meerdere fronten veranderen. We zetten vijf langverwachte features op een rijtje die je ergens in de komende maanden kunt verwachten.

1. Bellen via WhatsApp Web

Nu we amper bij elkaar op bezoek kunnen is bellen via WhatsApp een uitkomst. Scheelt weer belminuten in je bundel en videobellen is een leuke manier om elkaar nog eens te zien. Ook op onze computer zijn we dankzij Zoom en Teams niet anders gewend. Toch is het een functie die nog ontbreekt in WhatsApp Web: als je via de chat-app wilt bellen, dan zul je dat alsnog via het kleinere schermpje van je smartphone moeten doen.

Daar komt dit jaar verandering in. De ontwikkelaars zijn de mogelijkheid aan het testen om via de web-versie van de WhatsApp te bellen, een feature die ergens in de komende maanden zal worden gelanceerd.

2. Video zonder geluid

We delen wel honderden video’s via WhatsApp met vrienden en familie. Toch is het niet zo dat je hiervan het geluid weg kan halen, zoals bijvoorbeeld bij Instagram. Als je een video wilt versturen waarop je verder geen omgevingsgeluid hoort of bijvoorbeeld een gesprek op de achtergrond wilt muten, heb je nu geluk. WhatsApp test een knop om een video te muten voordat je het bestand aan je vrienden, collega’s of familie verstuurt. Zo kun je, net als bij Instagram, alleen het beeld laten zien.

3. Overal WhatsApp

WhatsApp Web heeft op dit moment altijd een internetverbinding met/op je telefoon nodig. Gebruik je een tablet? Dan heb je ook pech, daar is geen WhatsApp-app voor beschikbaar. Daar gaat dit jaar verandering in komen. De optie om de chat-app op meerdere apparaten tegelijkertijd te gebruiken, ook zonder verbinding met je telefoon, is in een vergevorderde staat van ontwikkeling. Dan hebben we het niet alleen over je laptop of computer, maar ook je iPad.

4. Lees Later

Gebruik je de Archiveer-functionaliteit om je gesprekken overzichtelijk te maken? Dan hebben we slecht en goed nieuws voor je. Die functionaliteit gaat namelijk veranderen en wordt vervangen door Lees Later. Zo archiveer je gesprekken (tijdelijk), waarna je er ook geen meldingen meer van krijgt. Wil je juist dat gearchiveerde gesprekken weer terugkomen in je overzicht als er een nieuw bericht in wordt verstuurd? Vrees dan niet, want ook daar heeft WhatsApp aan gedacht.

5. Te laat

Leuk al dat videobellen tijdens de lockdown, maar je moet er wel steeds snel bij zijn. Als je nu in een groepsgesprek iedereen belt, dan moet iedereen praktisch direct reageren. Mist iemand de oproep en de rest is al vrolijk aan het bellen, dan komt diegene het gesprek niet meer in, behalve als iemand diegene met de hand toevoegt. Daar brengt WhatsApp ergens in de komende maanden verandering in, door het mogelijk te maken om zelf alsnog deel te nemen aan het telefoontje. Genoeg om ons op te verheugen in 2021.

MannersWANT

Reageer op artikel:
Deze 5 nieuwe functies kunnen we in 2021 op WhatsApp verwachten
Sluiten