Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 24 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Alles wat je wil weten over Wilde Weide: het nieuwe festival van Wildeburg

Het team achter Wildeburg komt deze zomer met een nieuw festival. Zelfde terrein, zelfde maand. Als jij en jouw vrienden uitgeloot werden bij Wildeburg, dan is dit jullie kans om alsnog te feesten in de Veluwe deze zomer.

Het festival maakte vandaag de volledige line-up bekend. En die is alleen al reden genoeg om nu een ticket te halen.

Organisatie van Wildeburg komt met Wilde Weide

Wilde Weide festival vindt plaats van 5 tot en met 7 juli (een weekend voordat Wildeburg plaatsvindt) en richt zich op het ontdekken van nieuwe en verrassende live-acts uit zowel binnen- als buitenland. Het festival wordt georganiseerd door de makers van Wildeburg, op hetzelfde creatieve terrein. Drie van de podia op Wilde Weide zijn gewijd aan live-acts, terwijl er ook twee DJ-podia zijn.

De podia zijn met een bescheiden formaat speciaal ontworpen om het intieme clubgevoel te vangen, maar dan op een festival. Collectieven die meedoen zijn Operator, PIP, Radio de Koperen Hond en Skatecafe.

De line-up van Wilde Weide

Wilde Weide festival heeft vandaag de laatste toevoegingen aan hun line-up bekendgemaakt voor de allereerste editie. Een opvallende naam is Bas Bron, bekend als producer van de Jeugd van Tegenwoordig, die op het festival zal optreden onder zijn alter-ego Fatima Yamaha met zijn nieuwe album ‘Sol’. Ook het energieke blazersensemble Jungle by Night zal zorgen voor een ongeëvenaard feest. Nieuwe en spannende acts zijn onder andere de Britse post-punk/synthpopband PVA, de poëtische indiepop van Droom Dit en de elektronische synth/queer punk van Chibi Ichigo.

Wilde Weide 7 - fotograaf Niels de Vries.jpg
Niels de Vries

Nieuwe namen Wilde Weide festival 2024

Chibi Ichigo, Coco Bryce, Droom Dit, Fatima Yamaha, Forest Law, Holy Tongue, Jaimy, Jungle By Night, LOVEFOXY, LUNA MAKI, Marilonah, milolaathetlukken, PVA, Regularfantasy & Spray, Robin Scherpen Collective, The Zenmenn.

3. WildeWeide_Programma_Alles_Deel3_4x5
Wilde Weide

Tickets voor Wilde Weide zijn nog in de verkoop voor €245. Mocht je met groep van acht vrienden zijn, neem dan een vriendenpakket. Dan komt de organisatie iedere dag een tray koud bier brengen. Toch mooi meegenomen!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.