Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 14 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je deze tips opvolgt zorg je ervoor dat een telefoon veel langer meegaat

In onze dynamische wereld lijkt de smartphone een verlengstuk van onszelf te zijn geworden. We grijpen er dagelijks naar, voor alles wat we doen. Maar wist je dat je de levensduur van een telefoon kunt verlengen? Dit heeft niet alleen voordelen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. We delen – met dank aan experts van Vodafone – waardevolle tips om je hierbij te helpen.

Bescherm je scherm en behuizing

Het begint met stijlvolle bescherming. Investeer in een stevige hoes en een kwalitatieve screenprotector die past bij jouw persoonlijke stijl. Zo voorkom je niet alleen krassen op je scherm, maar bescherm je ook de behuizing tegen ongelukjes onderweg.

Kies voor een refurbished toestel

Waarom altijd een gloednieuwe telefoon? Refurbished modellen zijn bijna net zo goed als nieuw en vaak vriendelijker voor je portemonnee. Volgens het Vodafone Circular Economy Plan kun je door te kiezen voor een goedkopere refurbished smartphone tot wel 50 kilogram CO2 en 164 kilogram aan grondstoffen besparen. Bij Vodafone vind je volledig gecontroleerde refurbished modellen met twee jaar garantie. Kies duurzaam én betaalbaar.

Geef je telefoon een tweede kans

Je smartphone is een trouwe metgezel. Is het scherm gebarsten of heeft je telefoon andere kuren? Overweeg dan reparatie voordat je een nieuwe aanschaft. Repareren is vaak niet alleen milieuvriendelijker, maar ook voordeliger dan een nieuw toestel. Vodafone biedt diverse reparatiemogelijkheden om ervoor te zorgen dat je telefoon snel weer als nieuw werkt, zodat jij altijd kunt blijven stralen.

Optimaliseer de batterij

Jouw batterij verdient de beste zorg. Laat deze niet volledig leeglopen voordat je oplaadt. Het is beter om op te laden wanneer de batterij nog redelijk vol is. Gebruik officiële oplaadkabels, want kwaliteit telt. Goedkope, niet-officiële snoertjes kunnen schadelijk zijn voor je telefoon. Zo blijft je telefoon altijd klaar voor jouw avonturen.

Controleer de levensduur van je telefoon

Benieuwd hoe lang je nog kunt genieten van je huidige telefoon? Maak gebruik van de smartphone-scan, beschikbaar in Vodafone-winkels. Binnen enkele minuten krijg je inzicht in de staat van je toestel. Experts inspecteren essentiële onderdelen en voorzien je direct van advies, zodat je zeker weet dat je alles uit je telefoon haalt en altijd trendy kunt blijven.

Ruil je oude toestel in

Denk je aan een nieuwe smartphone terwijl je oude nog prima werkt? Overweeg dan om je oude toestel in te ruilen. Vaak kun je je nieuwe telefoon dan voor een lagere prijs krijgen. En zelfs als dat niet het geval is, kan het materiaal van je oude telefoon nog altijd worden gerecycled. Bekijk de inruildeals van Vodafone om te zien wat je toestel nog waard is. Zo geef je je oude telefoon een nieuw leven én maak je een duurzame keuze.

Beheer je opslagruimte

Een overvolle opslag kan leiden tot traagheid en prestatieproblemen van je telefoon. Houd je opslagruimte daarom georganiseerd door onnodige bestanden, foto’s en video’s te verwijderen. Zo blijft je smartphone snel en efficiënt, klaar om jouw dagelijkse avonturen vast te leggen.

 

In samenwerking met Vodafone

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.