Anne Smits
Anne Smits Food 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je een frozen Aperol Spritz

Nu het terrassenseizoen officieel van start is (en het bijpassende weer er ook écht aan lijkt te komen) kun je de redactie van NSMBL niet blijer maken dan met een heerlijke cocktail in het zonnetje. Vooral de Aperol Spritz is een favoriet. Voor het klassieke recept mix je de Aperol met prosecco en een klein beetje koolzuurhoudend water. Maar TikTok laat nu zien hoe je dit drankje ook in een frozen-variant kunt maken. Zo is hij nóg verkoelender en nóg lekkerder.

Een slush puppy met de smaak van Aperol, wat wil je nog meer?

Zo maak je een frozen Aperol Spritz

Een Aperol Spritz is het perfecte zomerse drankje om een zonnige middag op het terras mee door te komen. Wil jij weten op welke Amsterdamse Terrassen je deze oranje cocktail kunt drinken? Dat hebben wij hier voor jou op een rijtje gezet, inclusief prijzen. You’re welcome.

Hoe je ‘m zelf maakt, lees je hier.

Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig voor dit overheerlijke drankje? Allereerst heb je natuurlijk Aperol Spritz nodig. Ook niet onbelangrijk is de prosecco. Verder heb je ook wat sinaasappelsap en een sinaasappel nodig voor de garnering. Als laatste heb je ijsblokjes en een blender nodig om het drankje het heerlijke slush effect te geven. Let er wel op dat niet elke blender geschikt is om ijs mee te malen.

Hoe maak je het?

Op de TikTok-video is te zien dat ze de beker van de blender vult met 8 oz prosecco, dat is vergelijkbaar met 240 ml. Verder vult ze de beker met 4 oz sinaasappelsap en 4 oz aperol, dat is zo’n 120 ml. Dan vult de ze beker op met de ijsblokjes en blendt ze het drankje totdat het ijs fijn gemalen is. Garneer het drankje met een schijfje sinaasappel en een rietje en genieten maar!

@dioandiris

Frozen Aperol Spritz for a beautiful sunny day! 🌼🧡 How to make it at home: 8 oz Prosecco 4 oz orange juice 4 oz aperol Ice Blend all together. Blender @NinjaKitchen Garnish! #frozenaperol #aperol #aperolspritz #cocktails #easycocktails #cocktailrecipe #easydrinkrecipes #tropicaldrinks #drinkrecipes #summerdrinks #mixeddrinks #dioandiris

♬ TiK ToK – Kesha

Zit je vol, maar heb je zin in iets zoets na het eten? Dit zijn onze favoriete lichte snacks

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.