Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 7 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Onderzoek wijst uit: zóveel mensen maken zich zorgen om lichaamshaar tijdens stranddag

Nu de temperaturen stijgen, worden de outfits steeds bloter. Wij houden ervan, maar het brengt soms ook stress met zich mee. Stress om lichaamshaar. Wanneer we naar het strand gaan willen we het liefst helemaal geschoren of gewaxt zijn – en wij zijn duidelijk niet de enige.

Estrid deed onderzoek naar het ontharingsgedrag in de zomer en daar kwamen opvallende cijfers uit.

Zoveel mensen vinden met lichaamshaar op het strand liggen ongemakkelijk

Nieuw onderzoek, uitgevoerd op vraag van Estrid bij 2000 mensen*, onthult dat de helft (49%) van de mensen zich zorgen maakt om deze zomer ‘beach body ready’ te zijn – inclusief stress over de hoeveelheid lichaamshaar die als ‘normaal’ wordt beschouwd om te laten zien op het strand.

Met een warme dagen voor de deur, zijn tripjes naar het strand dé activiteit waar men het meest naar uitkijkt deze zomer. Echter geeft bijna de helft (45%) van de bevraagden toe dat ze zich onder druk gezet voelen om er op een bepaalde manier uit te zien tijdens een strandbezoek. De behoefte voelen om lichaamshaar te verwijderen (48%) en persoonlijke verzorging te verbeteren (47%) behoren tot de belangrijkste dingen die mensen denken te moeten doen voordat ze naar het strand kunnen gaan – vooral door druk van: vrienden (20%), sociale media (17 %) en influencers (10%).

Is dit een kwestie van leeftijd?

Verder is er een opvallend generatieverschil: tweederde van de millennials (70%) en Gen-Z (66%) geeft toe zich zorgen te maken over ‘beach body ready’ zijn, vergeleken met slechts een derde (30%) van de mensen van 55 jaar en ouder.

Wanneer er gevraagd werd naar hun belangrijkste zorgen voorafgaand aan een dag op het strand, noemde de helft van de respondenten de druk rond een betere fysieke conditie (52%), zich ‘klaar voor het strand’ voelen (49%), het verwijderen van lichaamshaar (48%) en het verbeteren van hun persoonlijke verzorging (47%).

Twijfel jij over scheren deze zomer? Hier zijn vijf redenen die je misschien overhalen het niet te doen.

 

​* Dit onderzoek ondervroeg 2.000 volwassenen in het VK tussen 23 en 26 juni en werd uitgevoerd door Censuswide, namens Estrid.

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.