Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 17 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Amsterdam Open Air komt eraan: dit zijn onze favorieten in het programma

De zon lijkt nu eindelijk écht door de breken en de zomer staat voor de deur. Dat betekent maar één ding: Amsterdam Open Air is bijna. In het weekend van 3 en 4 juni trekken alle Amsterdamse evenementenorganisaties naar het Gaasperpark om het leven te vieren in de open lucht.

De line-up is dit jaar extra groots en wij kunnen begrijpen dat jij even door de bomen het bos niet ziet. NSMBL to the rescue: wij zetten alle hoogtepunten van het programma op een rij.

Amsterdam Open Air

Als jaren bezoeken wij, net als bijna iedereen uit omgeving 020, Amsterdam Open Air. Traditiegetrouw verplaatsen we onszelf het eerste weekend van juni naar het Gaasperpark om het oude vertrouwde gevoel te ervaren, maar toch ook iedere keer weer verrast te worden.

Zoals je misschien al weet, is Amsterdam Open Air ook hét moment om uit te pakken met je outfit. Wij noemen AOA dan ook het Coachella van de lage landen.

Onze favoriete stages van 2023

Het park vult zich dit jaar met maar liefst 12 stages, van nieuwe partijen en terugkerende klassiekers. Zo host het festival zelf de grote mainstage, kan er weer gedanst worden bij Vunzige Deuntjes en is ook Fiesta Macumba weer van de partij. Ook haal je weer kannen Mojito bij Casa Bacardí.

Nieuwe sfeermakers zijn Kanaal40, die een area met interactieve (micro)pop muziekvideo’s host. Ook is de creatieve community Heesterveld uit Amsterdam Zuid-Oost dit jaar aanwezig, alsook techno duizendpoot Intercell.

Pareltjes op de line-up

Deze nieuwe benadering van AOA vertaalt zich ook in een spannende line-up, die het festival een  frisse nieuwe impuls geeft. Zo zal de grote Open Air stage meerdere gezichten hebben. Wij zetten onze favorieten op een rij:

De Jeugd van Tegenwoordig | Zaterdag 3 juni

Hoe oud we ook worden, De Jeugd verveelt nooit. De mannen geven niet vaak een optreden. Dus wanneer zij op het podium staan, staan wij vooraan.

Goldband | Zondag 4 juni

Nog een grote naam op de mainstage is Goldband. Zing de hit van de Haagse mannen mee in het gezellige Gaasperpark op 4 juni. Perfecte afsluiter van de week, toch?

Dax J | Zondag 4 juni

Geen zin in meezingen, maar juist in flink dansen? Bij Dax J gaan gegarandeerd de handen in de lucht. Maar je moet wel van stevige techno houden.

Jarreau Vandal | Zondag 4 juni

Jarreau draait, wordt er gedanst. Wij weten in ieder geval waar we staan om 21:00.

Benny Rodriguez B2B Chris Stussy | Zaterdag 3 juni

Twee legends achter de decks. Grote kans dat Chris Stussy zijn unreleased hit ‘All Night Long’ draait en daar wil je bij staan.

Extra leuk: de Watertoren

Niet alleen dansen, maar ook entertainment staat dit jaar centraal op Amsterdam Open Air. Dit jaar hebben ze een theatertoren met daarin een cultureel programma bestaande uit verschillende theater optredens, talks en podcast opnames.

Op het festivalterrein kan het publiek dit jaar voor het eerst deelnemen of meekijken bij de opnamen van populaire podcasts zoals Life Dreamers en Theater van de Sekszusjes. Daarnaast zijn er dansworkshops en zal Foundation talks verzorgen over het belang van zwarte cultuur binnen de elektronische muziek en de geschiedenis van Afrobeat. En speciaal voor Amsterdam Open Air brengt Willie Wartaal stukjes uit zijn theathershow ter gehore.

Wil jij erbij zijn? Bestel dan snel je tickets in de ticketshop van Amsterdam Open Air – want ze gaan nu hard de deur uit. 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.