Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 9 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Bar Rouge: fine dining en entertainment onder één extravagant dak

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. Aan de Amsterdamse Singel vind je Bar Rouge, wat eigenlijk een stukje Parijs op Nederlandse bodem is. Bij deze unieke zaak eet je niet alleen heerlijk, maar wordt je ook nog eens getrakteerd op verrassende acts.

Wij gingen er langs op vrijdagavond, om het weekend goed in te luiden.

Bar Rouge: fine dining en entertainment onder één extravagant dak

Als niet kan kiezen tussen uiteten of een avondje uit, dan is Bar Rouge de perfectie optie. Het restaurant biedt zowel een verfijnde keuken als verrassend entertainment, waardoor het er nooit saai is.

De plek: een klein stukje Parijs aan de Amsterdamse grachten

Wanneer je binnenkomt laat je de rumoer van het Koningsplein achter je en waan jij je meteen in een Parijse nachtclub. Of nou, meer een soort Moulin Rouge-achtige vibe hangt er. Naast de entree van de SUPPER Club loop je de souterrain binnen, om vervolgens weer de trap op te gaan. Aan het einde van een lange gang vind je de ingang, achter een fluwelen gordijn.

En bij een Nuits Pariesiennes horen natuurlijk ook acts. Geen diner is compleet zonder danseres, zangeres of drag act. Iedere avond vinden er meerdere acts plaats in het restaurant, waarbij de artiesten zich gewoon tussen de tafels door bewegen.

Het eten: de Aziatische keuken met een twist

Enfin, we komen er natuurlijk niet alleen voor het entertainment, maar ook voor het eten. Je hebt bij Bar Rouge de keuze om á la carte te eten, maar er staan ook een aantal set menu’s op de kaart. Wij gingen voor een menu, omdat dit de manier is om van alles te proeven van de uitgebreide kaart. Je start met uitgebreid sushi plateau, gevold door verschillende gerechten van de menukaart.

Onze favorieten wat betreft de sushi waren de flamed salmon nigiri’s, de ebi rol met mango en de cripsy chiken met kaitafe. Maar eerlijk is eerlijk: alle rollen waren zo lekker dat we het plateau in no time leeg hadden. Daarna volgde de wagyu slices (aanrader!), de tonijntartaar, loaded fries en steamed buns met garnaal. Een fijne variatie, als je het ons vraagt.

De sfeer: entertainment, cocktails en eten wisselen elkaar af

Op de avond dat wij er waren vonden er twee acts plaats: een zangeres en een danseres. Gezien het tijdbestek, een shift duurt twee uur, loopt alles lekker achter elkaar door. Je begint met een drankje, een ronde eten volgt, daarna een act – en zo gaat het achter elkaar door. Wij hadden het genoegen om naar de stem van een bijzonder getalenteerde zangeres te mogen luisteren. Een uur later volgde een buikdanseres die zich al dansend door het restaurant bewoog.

Later op de avond gaat de muziek aan en verandert Bar Rouge in een nachtclub. Als je zin hebt om na het tafelen te dansen, dan raden we je aan om de tweede shift te boeken. Op die manier kan je aan je tafel blijven zitten en daarna ook dansen.

NSMBL Rates…  8/10

Wat ons betreft is Bar Rouge zeker een aanrader. Houd er rekening mee dat de prijzen hier iets hoger liggen dan bij het gemiddelde restaurant – maar dan heb je ook een avond vol entertainment.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.