Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 13 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze Turkse badplaats is de ‘destination dupe’ van Saint Tropez

Als jij en je vriendinnen zin hadden in een zomer aan de Côte d’Azur, dan wil je even verder lezen. Saint Tropez is leuk, maar ook peperduur. Op TikTok gaat een plek viraal die dezelfde allure heeft, maar velen malen goedkoper is. Wat dacht je van de Turkse badplaats Bodrum?

Een weekje Saint Tropez kan behoorlijk prijzig zijn, afhankelijk van je budget en je voorkeuren. Maar als je een beetje de bloemetjes buiten zet, dan kan het oplopen tot duizenden euro’s per persoon. That’s where Bodrum comes in.

Op vakantie naar Bodrum als betaalbaar alternatief voor Saint Tropez

Al met al kan een weekje Saint Tropez gemakkelijk oplopen tot duizenden euro’s per persoon. Wie een beetje op het budget moet letten deze zomer, wijkt daarom uit naar wat meer betaalbare plekken. Eén daarvan is Bodrum. En goed nieuws: volgens veel TikTokkers is dit de dupe van Saint Tropez.

Beide steden staan bekend om hun luxe uitstraling en glamour. Ook beschikken ze beide over een charmante boulevard met mooie winkeltjes en fijne beachclubs. Zowel Bodrum als Saint Tropez hebben prachtige jachthavens waar luxe jachten en zeilboten te vinden zijn. Deze jachthavens dienen als centrale plek in het stadje.

@inmytravelvlogera

we opted for a relaxing seaside lunch but they also have amazing live entertainers/day parties #folierestaurantandsea #foliebodrum #turkeytravel #bodrumturkey

♬ original sound – HUGEL

En tot slot: zowel Bodrum als Saint Tropez liggen aan de Middellandse Zee en bieden prachtige kustlandschappen, stranden en helderblauw water, wat bijdraagt aan hun aantrekkingskracht voor chique vakantiegangers.

@duhanim_

🤍🏝️ #fy #fyp #bodrum #turkey

♬ Me gustas tú – Annie⭐️🤍

Toch zitten er ook verschillen in de bestemmingen. Zo is Bodrum natuurlijk veel meer van de Turkse cultuur en zie je daarvan ook veel invloeden terug in het kuststadje. Alleen maar leuk, lijkt ons. En nog een verschil: de prijs. Je boekt in Bodrum namelijk al een mooi hotel vanaf €80 per nacht.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.