Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 24 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil je echt goed slapen? Ga dan voor een van déze kleuren in je slaapkamer

Je legt je telefoon ‘s avonds weg, gaat op tijd naar bed en hebt een heel avondritueel. Maar alsnog val je vaak niet lekker in slaap. Herkenbaar? Misschien ligt het aan de kleur van je slaapkamer. Want wist je dat sommige kleuren ervoor zorgen dat jij wakker in bed blijft liggen?

We duiken in de wereld van relaxte kleuren – en daar staan er een paar tussen die je waarschijnlijk niet verwacht had.

Welke kleuren kies je voor in je slaapkamer?

Op de NSMBL-redactie zijn we gek op onze slaapkamer, omdat het toch een kamer is waar je je persoonlijkheid in kwijt kunt. Ben je groot fan van de kleur roze, dan heb je misschien wel roze muren in je slaapkamer. En ben je een enthousiast, vrolijk persoon, dan is de kleur geel helemaal iets voor jou.

Maar wist je dat sommige kleuren ervoor zorgen dat je een stuk minder lekker slaapt? Deze kleuren zorgen ervoor dat je opgepept raakt – en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt, aangezien de slaapkamer een plek is om in slaap te vallen. Het gaat hier bijvoorbeeld om de kleuren rood, (donker)paars, geel en oranje.

Fans maken allemaal dezelfde grap over de slaapkamer van Pete Davidson

Deze kleuren in je slaapkamer zorgen voor (nacht)rust

Verschillende slaapexperts laten op mindbodygreen weten voor welke kleuren je wél zou moeten gaan in de slaapkamer:

  • Licht blauw
  • Licht grijs
  • Licht roze
  • Mauve (een combi tussen roze en paars)
  • Natuurlijke houtkleuren zoals als lichtbruin
  • Gebroken wit of crème
  • Perzik
  • Zacht groen
  • Warm beige

Waarom deze kleuren wél een go zijn in de slaapkamer? Deze tinten zijn over het algemeen heel zacht. Dat zorgt ervoor dat ze rustig zijn om naar te kijken, en daardoor minder stimulerend zijn dan de felle kleuren waar we het eerder over hadden.

Plan dus een tripje naar de bouwmarkt in en trakteer jezelf op een pot verf. Dat betekent overigens niet dat je ook voor deze kleuren als accessoires moet kiezen – juist met accessoires kan je een beetje uitpakken en jouw slaapkamer helemaal eigen maken. Kies voor complementaire kleuren die lekker opvallend zijn. Zo maak je jouw slaapkamer een stuk spannender, terwijl je toch van de voordelen van een rustige slaapkamer profiteert.

Volgens slaapexperts is dít de vaakst voorkomende reden waarom je niet kunt slapen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.