Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 9 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Lizzy (27): ‘Mijn vriend begint langzaamaan geobsedeerd te raken door zijn eigen uiterlijk’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Lizzy* (27) haar verhaal.

Deze week doet Lizzy haar verhaal. Zij is al zes jaar samen met haar vriend. Maar dat hij de laatste tijd steeds ijdeler begint te worden, vindt ze zorgelijk.

‘Mijn vriend begint langzaamaan geobsedeerd te raken door zijn eigen uiterlijk’

Hi Lizzy, kan je iets meer vertellen over jouw relatie?

“Mijn vriend en ik zijn al zes jaar samen. We ontmoetten elkaar op een feestje van gemeenschappelijke vrienden. Na drie jaar zijn we gaan samenwonen, dus dat doen we nu ook al drie jaar. Dat gaat allemaal goed. Ik houd onwijs veel van die vent en hij maakt mij ontzettend blij. Ik maak me alleen ook een beetje zorgen om hem. Hij is in de afgelopen anderhalf jaar best wat veranderd. Een deel van hem herken ik niet meer terug.”

Wat is er veranderd aan hem?

”Hij is heel ijdel geworden. Iets wat hij voorheen totaal niet was. Ook heeft hij een soort obsessie met persoonlijke hygiëne. Elk haartje dat uit zijn gezicht groeit, wordt met een grote spiegel bekeken en geëpileerd. Hij strijkt zijn shirts en overhemden soms wel drie keer. En hij is vooral veel bezig met zijn haarlijn. Oh, en hij heeft inmiddels een uitgebreidere skincare routine dan ik.

In het begin moest ik er nog wel om lachen. Maar nu het zo rap erger wordt, maak ik me een beetje zorgen. Als ik het aankaart dan krijg ik een sneer dat ik onverzorgd ben. En dat ik juist een beetje mee zou moeten gaan in zijn gewoontes. Het kan natuurlijk zo zijn dat dit gedrag voortkomt uit een onzekerheid. Of dat het een coping mechanisme is. Dat hij dit onder controle wil hebben, omdat hij andere dingen niet onder controle heeft.”

Wat zou hij dan niet onder controle kunnen hebben?

”Daar kom ik dus niet achter. Ik heb al vaak naar de situatie op zijn nieuwe werk gevraagd, maar het antwoord is altijd dat het ‘gewoon prima’ gaat. Het is niet zo’n makkelijke prater. Daarom deel ik dit verhaal ook. Mocht iemand dit herkennen, dan hoor ik graag wat de oorzaken kunnen zijn.”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.