Emma Toussain
Emma Toussain Restaurants 11 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Wij testen Café Moer: een gezellig restaurant met alleen vega-en vegan eten

Café Moer is een gezellig buurtrestaurant en -café aan de Amstelveenseweg, achter het Vondelpark. Hier stonden al geen spareribs of saté op de kaart, maar sinds een aantal maanden is het vlees en vis dat ze nog wel serveerden helemaal uit het menu geschrapt. Het merendeel dat uit de keuken komt, is zelfs veganistisch. Zoals ze het zelf zeggen: ‘100% vega. Deal with it. It’s f*cking delicious’, en NSMBL’s Emma kan dat beamen.

Eten bij Café Moer, dé tip voor als je vegetarisch of vegan eet

Ik mocht het menu bij Café Moer uitproberen en aangezien ik (probeer) 100% vegetarisch te eten past dit helemaal in mijn straatje. Het restaurant is ontzettend gezellig, voelt huiselijk aan en de bediening is erg vriendelijk. Ik begin met een portie miso veggies én de burrata, dat mag eigenlijk ook niet missen. Als hoofdgerecht ga ik voor de ietwat pittige jackfruit rendang met rijst en zoetzure komkommer. Ook nog een toetje? Jawel, de tripe chocolate gaat er ook nog wel in. Ik ben er op maandagavond, dus het is niet heel erg druk.

Het eten is er snel, misschien door de rustige avond, maar wel heel erg fijn. Ook proberen we de mushroom wings (vega-optie van normale chicken wings) en dat is me toch een partijtje lekker. Mocht je langsgaan, die zeker bestellen dus. De rendang is ook echt een aanrader, je kunt dit ook bestellen bij je friet. Please do.

Bekijk onze video van de ervaring hier:

@nsmblmagazine

The best vegetarian & vegan food in Amsterdam!!! Save for later #amsterdamthingstodo #amsterdam #amsterdamguide #restaurant #veganfood #vegetarian #veganrestaurant #restaurantsinamsterdam #cityguide #fyp #inspiration #voorjou

♬ Escapism. – Super Sped Up – RAYE

Bij Café Moer in Amsterdam kun je kiezen uit meerdere date-activiteiten. De eerste optie: een Open Mic Night met zang, instrumentspel, stand-up, you name it. Klim zelf het podium op of geniet samen in het publiek van alle optredens. Elke twee weken op donderdag van 20:00 tot 23:00 uur. Ook leuk: neem je date iedere laatste zaterdag van de maand mee naar ‘Mezze’n Allen’ voor een avond gezelligheid, lekkere drankjes, fijne tunes en heel veel gerechten (mezze) om te delen, nog biologisch ook. Café Moer zit namelijk in Conscious Hotel Amsterdam City en daar draait het om duurzaamheid.

Ons oordeel? Een hele gezellige plek, met lekker eten. Vooral als je fan bent van vega en vegan, want vlees is er niet te vinden. Het voelt laagdrempelig en het is vooral erg cosy. Perfect om op een doordeweekse avond te eten óf juist in het weekend met een aantal vrienden.

Meer restaurant reviews lezen?

> Spring Café Brasserie
> Capetown Social Club
> Shaffy Restobar

4 manieren om duurzamer te eten (zonder meteen veganist te worden)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.