Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 29 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Carstens Brasserie: het restaurant dat een ode brengt aan het beste van Nederland

Omdat we zo van eten én gezelligheid houden, struinen we Nederland af voor de mooiste horeca-parels. En waar je vaak geniet van buitenlandse keukens tijdens uiteten, vind je in hartje Amsterdam een zaak die een ode brengt aan het beste van Nederland. Maak kennis met Carstens Brasserie.

De juiste ingrediënten, op de juiste manier – dat is Carstens.

Carstens Brasserie: het restaurant dat een ode brengt aan het beste van Nederland

Om de hoek vind je ARCA, waar het juist draait om de Portugese en Aziatische keuken. Geen zin in gekkigheid? Dan ben je bij Carstens aan het juiste adres voor verrassende gerechten met vertrouwde ingrediënten.

De plek: sfeervol dineren in een zijsteeg van de Prins Hendrikkade

Als je op de drukke Prins Hendrikkade loopt, tegenover Centraal Station, vind je in een zijsteeg de ingang van Carstens Brasserie. Door een mooie hal loop je naar binnen, waarna je in het sfeervolle restaurant belandt. De kleuren die het interieur domineren zijn zwart en groen, wat voor een knusse en luxueuze sfeer tegelijkertijd zorgt. De open keuken trok meteen ons oog. Je ziet hoe het keukenteam van Carstens aandachtig bezig is met de mooie gerechten.

Het eten: het beste van Hollandse bodem

De keuken van Carstens draait om de beste ingrediënten met een Nederlandse touch. Ze werken met een seizoensgebonden weekmenu, zodat alleen de beste en meest verse ingrediënten worden gebruikt. Wij gingen voor het menu van de chef, maar er is ook mogelijkheid om á la carte te bestellen.

Wij begonnen met een gerecht van aardpeer, een subliem eitje, een heerlijke crème en aftopt met een flinke hoeveelheid truffel – waar je nooit te veel van kan hebben. Dit werd gevolgd door een mooie ribeye als hoofdgerecht. Deze werd geserveerd met een gegrilde spitskool. Zelf zijn wij niet de grootste spitskoolfans, maar deze was echt om van te dromen.

En waar denk je aan bij een Hollands toetje? Juist, vlaflip. En dan niet zo een uit een pak, maar een hangop vermengd met witte chocolade ganache (!), een mooie room en een siroop van champagne. Wij hopen stiekem dat Carstens deze nog als supermarktverpakking gaat uitbrengen, want wat is dit lekker.

De wijn: passend bij het gerecht of naar eigen smaak

Bij goed eten hoort lekker drinken. Carstens heeft een uitgebreide wijnkaart, met wijnen die goed passen bij de gerechten die geserveerd worden. Maar ook als je geen wijnfan bent is er genoeg te drinken. Wij zijn fan van de bruisende wijn, die zich onderscheidt door de licht troebele kleur en de kroondop. Klinkt simpel, maar heeft een bijzondere smaak.

De mensen: kennis van de producten en aandacht voor de gasten

Het team van Carstens is bevlogen en dat zie je aan alles. Ze luisteren met aandacht naar je wensen en smaakt – en weten vervolgens de perfecte producten aan te bieden. Al met al: een onwijze aanrader.

Plekje reserveren? Dat doe je hier.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.