Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 10 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Drinken op Lowlands: welke hittebestendige drankjes neem je mee naar de camping?

Over precies een week opent de camping van Lowlands haar deuren weer. Dat betekent een weekend lang lol maken en drinken. Maar welke drankjes zijn nou eigenlijk het lekkerst om mee te nemen?

Zoals het er nu voor staat, wordt het op de Lowlands-zaterdag 33 graden. Zelfs de meest supersonische koelboxen kunnen daar niet tegenop. Daarom moeten we dit jaar slim inkopen.

Wat mag je mee naar Lowlands?

Om te beginnen even het reglement op het gebied van drank meenemen. Je mag naar de camping van Lowlands acht liter drinken meenemen, daaronder vallen alcoholische dranken en non-alcoholische dranken.

Nog een belangrijk detail: dit drinken mag niet in glazen flessen zitten. Als je voor sterke drank of wijn gaat, zorg dan dat dit in plastic zit. Zelfde geldt voor bier, daarbij zijn blikjes handiger.

Welke drankjes zijn nog oké als ze warm zijn?

Wij vroegen rond op de redactie en kwamen achter een aantal holy grails.

Sterke drank + appelsap

Op een warme Fanta Lemon zit niemand te wachten. Appelsap is daarentegen best te doen als ie op kamertemperatuur (of zo’n tien graden daarboven) is.

Seltzer

De verfrissende smaak van seltzer maakt een heleboel goed – ook het feit dat ‘ie eigenlijk veel te warm is.

Gin + Tonic

Oké, we geven toe dat een G&T ijskoud op z’n allerbest is. Toch wil een fleurige gin ook best lekker zijn als ie lauwwarm is. Kies alleen niet voor een te bittere gin. Dat is minder, op een temperatuur van 33 graden.

Limonade

Eén ding dat niet mag ontbreken op je boodschappenlijstje is limonade. Voor die ene liter die je meeneemt, kun je er tientallen drinken. Als je ‘s ochtends wakker wordt is een limootje best lekker.

Salmari

We hebben in het feestcafé allemaal weleens een warme, plakkerige Salmari achterover gegooid uit zo’n plastic shotglaasje. Laten we die trend op Lowlands voortzetten.

Corona of Desperados

Toch iets frisser dan bier. En ook nog eens verkrijgbaar in blik.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.