Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 23 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de 9 favoriete make-uptrends die we in 2023 overal gaan zien

Het nieuwe jaar is alweer even bezig en dit betekent dat het steeds duidelijker wordt welke trends we dit jaar gaan zien. Zo zijn er veel trends op het gebied van haar, mode en ook beauty. Wij zetten dan ook de favoriete make-uptrends op een rij die we in 2023 overal gaan zien.

Een voorproefje van wat dit jaar groots gaat worden.

Make-uptrends 2023

Dankzij TikTok zien we dagelijks nieuwe trends voorbijkomen. Niet zo gek dus dat goed te zien was dat ook de catwalk zich heeft laten inspireren door TikTok. Zo zagen we verschillende TikTok-trends terug tijdens de fashion-shows. Nu wil iedereen natuurlijk weten wat ze voor 2023 op het gebied van beauty kunnen verwachten en dit zullen wij je vertellen.

De make-uptrends van 2023 bestaan uit een combinatie van oude, maar ook nieuwe trends en wij zijn obsessed. Er zit dit jaar voor iedereen wat bij. Ben jij klaar om crème blush op je wangen te smeren, je dekkende foundation in te ruilen voor een huidtint en een glowy highlighter aan te schaffen? Wij introduceren jou aan de nieuwste trends!

Foundation aanbrengen met een spatel blijkt bizar goed te werken

1. Make-uplooks uit de jaren 90

Alles wat we in het verleden hebben gezien komt uiteindelijk terug. Dit geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor make-uptrends. En als er één decennium is die we de laatste tijd terug hebben gezien in make-uptrends, dan zijn het zeker de jaren 90. Maar deze keer zien we niet de warme, bruine tinten terug, maar moeten we juist denken aan vlekkerige, roetzwarte eyeliner en oogschaduw en bruine lipliners.

2. Underpainting

Contour jij nog boven op je foundation? Hier wil je in 2023 direct mee stoppen, want de nieuwste trend is underpainting. Dit betekent dat je als eerste je contour, concealer en je blush aanbrengt, voordat je je look afmaakt met een laagje foundation. Deze nieuwe benadering laat je huid er glad, fris en stralend uitzien. Wie wil dat nou niet!

3. Koel getinte ogen

Waar we in 2022 vooral warme kleuren oogschaduw op onze ogen aanbrachten, zijn in 2023 juist de koele tinten erg populair. Niet zo gek als je het aan ons vraagt, want kijk maar hoe prachtig deze koel getinte oogschaduw bij Gigi Hadid staat.

4. Siren eyes

Deze eyeliner-trend hebben we al eerder voorbij zien komen en is nog steeds een grote hit. Deze eyeliner-trend gaat in 2023 namelijk nergens heen.

Na Coquette nagels neemt nu coquette make-up het internet compleet over

5. Natuurlijke blush

In de zomer van 2022 zagen we veel felgekleurde blush tinten voorbijkomen op Instagram en TikTok. Dit kwam natuurlijk door de grote hype rond Rare Beauty. Toch is het in 2023 tijd om naar een wat natuurlijkere kleur te grijpen. Deze mag je nog steeds goed zien, maar dit maakt de look net een stukje natuurlijker.

6. Minimale make-up

Ben jij niet zo van make-up? Dan heb je geluk! In 2023 is minimale make-up een maximale trend. Dit betekent niet dat je helemaal geen make-up gebruikt, maar je haalt juist met minimale make-up je natuurlijke schoonheid naar boven.

7. Glanzende jukbeenderen

Deze make-uptrend is als glazed-donut nails voor je wangen. Maak je dus klaar om een prachtige highlighter van Rare Beauty, Charlotte Tilbury of Pat McGrath (the best of the best) in te slaan om jou wangen dit jaar te versieren.

Deze lippenstift van Clinique zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van je lippen naar boven komt

8. Pastelkleurige make-uplooks

Net als koele tonen zijn ook pastelkleurige tinten dit jaar overal te zien. Bij deze trend kan je je volledig uitleven, want the sky is the limit. Er is geen goed of fout en dat is nou precies waarom deze make-uptrend zo leuk is.

9. Concealer wenkbrauwen

In 2022 waren mensen compleet geshockeerd door de gebleekte wenkbrauwen van Bella Hadid. Toch lijkt deze trend steeds normaler te worden. In 2023 zijn concealer wenkbrauwen namelijk een grote trend en deze zijn geïnspireerd op de gebleekte wenkbrauwen. Ze zijn alleen wat minder permanent. Fijn!

TikTok is compleet obsessed met anime lashes en dit is waarom

Wat is jouw favoriete make-uptrend van 2023?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.