Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Festivals 22 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Dit is wat de grote artiesten op Lowlands 2024 kosten

Ondanks de kritiek op de hoge ticketprijzen, was Lowlands 2024 weer binnen enkele minuten uitverkocht. Voor die €325 koop je een plek op de camping en drie dagen entree tot het festivalterrein. Dat de kaartjes ieder jaar duurder worden, ligt onder andere aan de gages van artiesten. Maar wat kosten de grootste artiesten van Lowlands 2024 nou?

Op de line-up van Lowlands 2024 prijken weer een aantal populaire namen. Denk aan Peggy Gou, Fred Again.., Jorja Smith, maar ook Nederlandse knallers als Goldband en Froukje.

Dit kosten de grote artiesten op Lowlands 2024

Of ze aan Lowlands directeur Eric van Eerdenburg dezelfde fee vragen als normaal, is nog de vraag. Maar dit is wat artiesten als Peggy Gou en Fred Again.. normaal gesproken voor een gig vragen.

Peggy Gou

We schreven er vorig jaar al over, de kosten van Peggy Gou op je feestje. Volgens CTI moet je diep in de buidel tasten voor een set van Peggy. De uiteindelijke boekingsprijs voor Peggy Gou hangt af van vele variabelen. De boekingsfee die CTI geeft is een schatting op basis van de voormalige gages van Peggy. Een voorbeeld van een boekingsfee voor Peggy Gou ligt in het prijsbereik tussen 75.000 en 149.999 dollar. En nu Peggy een hit heeft gescoord, gokken wij dat de prijs meer aan de bovenkant van dit spectrum zal zitten.

Fred Again..

Als er een dj is ontploft de afgelopen jaren, dan is het wel Fred Again.. Hij scoorde hit na hit en staat bekend om zijn indrukwekkende livesets. Hij verkocht in september twee keer de Ziggo Dome uit en staat deze zomer dus op Lowlands. Het prijskaartje van zo’n liveset? Die wordt geschat tussen de 300.000 499.000 dollar.

Jorja Smith

Jorja Smith is een echte publieksfavoriet. Ze staat bekend om haar unieke stemgeluid en haar vermogen om verschillende muziekstijlen te combineren, waaronder soul, R&B en jazz. Ze scoorde een hit met Be Honest en Slow Down, wat maakt dat ze (volgens AAE Music) haar fee kan opschroeven tot 100.000 tot 200.000 dollar.

Goldband

Drie stukadoors uit Scheveningen besluiten in 2019 een band te vormen. Vijf jaar later staat Goldband, bestaande uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen, voor de tweede keer op Lowlands. En daar kunnen ze inmiddels best wat centen mee vangen. De richtprijs voor het boeken van Goldband is meer dan €50.000.

Froukje

Toen Florence + The Machine vorig jaar uitviel, sprong Froukje last minute in. Ze zong op de grote Alpha stage en deed dit met succes. Dit jaar is ze weer onderdeel van het programma. Maar wat kost het nou om de zangeres te boeken? Een show van een uur begint vanaf €9000, maar dit is exclusief alles. Voor het geluid moet je bijbetalen. En als het een openbare show is, dan geldt er ook een andere prijs. Dus haar Lowlands-optreden zal wel een veelvoud van die €9000 zijn.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.