Demi de Ruiter
Demi de Ruiter Beauty 27 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Twijfel jij er al langer over om je haar kort te knippen? Dit zijn 5 redenen waarom je het gewoon moet doen

Lang haar hebben is prachtig, maar het is niet altijd even makkelijk. Bij veel vrouwen vergt het best wat onderhoud om die lange lokken mooi en gezond te houden. Daarnaast kan het in de zomer erg warm zijn om lang haar te hebben: je haar blijft telkens in je nek plakken en frisse lucht krijgt niet eens een kans. En dan zijn we nog niet eens begonnen over het stylingproces van lang haar… Jep, soms zou je uit frustratie de schaar wel eens in die lokken willen zetten. Maar waarom zou je dit niet gewoon eens doen?

Wij geven je 5 redenen waarom jij asap je haar kort zou moeten knippen.

Twijfels

Veel vrouwen worden regelmatig gek van hun lange haar en overwegen dan ook om die korte coupe te nemen. Toch zijn er maar weinig die deze grote stap uiteindelijk durven te zetten. Begrijpelijk: je kapsel bepaalt een groot deel van je uiterlijk. Wat als die korte haren niet bevallen? Wat als je ontzettende spijt krijgt van het feit dat je de schaar in je geliefde lokken hebt gezet? Dit zijn gegronde redenen om je haren niet te knippen, maar als je er al langer over twijfelt kan het juist wél erg goed zijn om er gewoon voor te gaan.

Heb jij nog een klein duwtje in de rug nodig? Dit zijn vijf redenen om je haar kort te knippen.

1. Het groeit terug!

Ja, we weten het, een cliché deze. Maar het is wel écht een goede reden die je net over de streep kan trekken als je al langer twijfelt om je haren kort te knippen. Waarschijnlijk wil je het graag, maar ben je bang dat het je niet staat of dat je spijt krijgt. Dat snappen we, maar waarom zou je iedere dag nog blijven twijfelen aan iets als je het ook gewoon kunt doen?

Je haren groeien écht weer terug, en nog sneller dan je denkt ook! Mocht het kortere haar je niet bevallen (wat waarschijnlijk niet eens het geval gaat zijn omdat het je ge-wel-dig gaat staan), is je haar binnen de kortste keren weer lang. Vooral met deze tips om je haar sneller te laten groeien.

2. Hello healthy hair

Onze lokken hebben het soms zwaar te verduren. Ben jij iemand die in het verleden (of nog steeds) haar haren veel heeft geverfd, gebleekt of gestyled met tools die werken op hitte? Dan kan het een ontzettend goed idee zijn om eens een groot stuk van je haren af te knippen. Je kapsel zal er meteen een stuk gezonder en glanzender uitzien. Score!

3. Kort haar is super trendy

Ben jij iemand die graag meegaat met de trends van het moment? Hup, de schaar in die lokken dan. Kort haar is namelijk in. Denk bijvoorbeeld aan de Franse bob, de bottleneck bob en de 90’s bob. Prachtig!

Je haren kort knippen geeft je kracht en dit is waarom

4. Je hebt meer tijd om aankomende zomer van je vakantie te genieten

De zomer is in aantocht en dat betekent dat de meeste vrouwen binnenkort weer kunnen genieten van wat meer vrije tijd in de zomervakantie. Heerlijk! Maar wat nou als we je zouden vertellen dat je nog meer vrije tijd kan hebben deze zomer op een hele simpele manier: je haren kort knippen.

Zoals we al eerder zeiden kost de verzorgen en styling van lang haar voor veel vrouwen aardig wat tijd. Vooral in de zomer -als het warmer is- kan dit proces best vermoeiend zijn. Klinkt dit herkenbaar en twijfel je al langer om je haren korter te knippen? Gun jezelf deze zomer dan die extra vrije tijd door voor een kort koppie te gaan. Het scheelt je misschien geen dagen, maar die minuten die je aan je lange haar besteed tellen uiteindelijk best wel op. Tijd die je veel beter lekker in het zonnetje kunt spenderen!

5. Hoe korter je haar, hoe goedkoper

Sta jij er wel eens bij stil hoeveel geld je wel niet uitgeeft aan verf en verzorgingsproducten voor je haren? Als je er over nadenkt kan dit bedrag best wel oplopen. Een makkelijke manier om het geld dat je spendeert aan dingen als shampoo en haarverf te verminderen is het kort knippen van je haren. Als je je korte haar wilt verven heb je vanaf nu maar een pakje verf nodig, in plaats van twee pakjes voor je lange haren. Daarnaast zul je een stuk langer met producten zoals shampoo en conditioner doen omdat je een minder grote hoeveelheid aan verzorgingsproducten nodig hebt.

Dus, waar wacht je nog op? Knippen die handel!

Whut: dit is het effect van alcohol drinken op je haar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.