Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 29 mrt 2021
Leestijd: 6 minuten

Deze haarkleur past het beste bij je op basis van je sterrenbeeld

Aankomend jaar zijn er weer genoeg haartrends waar we van kunnen genieten: denk aan de bob of de bubbelstaart, maar ook aan felle, gewaagde en vooral unieke haarkleuren. Kortom: er is genoeg om van te proeven, maar wat past nu het beste bij jou? Wanneer je twijfelt, kun je altijd nog de sterren laten spreken.

Je vindt hier de haarkleur die het beste bij je past op basis van je sterrenbeeld.

Haarkleur op basis van je sterrenbeeld

Je sterrenbeeld vertelt veel over je als persoon. Zo kan het veel vertellen over je emoties, maar ook hoe je je crush benadert. Zo kan je sterrenbeeld ook voor een groot gedeelte bepalen welke haarkleur het beste bij jou en jouw persoonlijkheid past. Ga je bijvoorbeeld liever voor een neutrale of een gewaagde kleur?

Hoe dan ook: je sterrenbeeld zegt meer over je dan je denkt. Wanneer je niet weet voor welke kleur je aankomend seizoen wilt gaan, kun je altijd nog op basis van je horoscoop bepalen. Deze haarkleur past het beste bij jou volgens jouw sterrenbeeld.

1. Ram – Rood

Rammen hebben een direct, impulsief maar vriendelijk karakter, en zijn zeker niet vies van een gewaagd kleurtje. De perfecte haarkleur voor het sterrenbeeld Ram is een kleur die verschillende tinten bevat. Ben jij echt een Ram die het liefst voor unieke kleuren gaat? Dan is rood met een zwarte ondertoon de juiste haarkleur voor jou.

2. Stier – Dip Dye

Je vindt het niet prettig om zomaar uit je comfortzone te stappen en een compleet andere coupe te nemen, Stier. Maar soms is verandering even goed, en dat geld niet alleen voor een nieuw kapsel. De perfecte coupe voor het sterrenbeeld Stier is de iconische dip dye. De haarstijl geeft je look een twist, maar is nog net binnen je grenzen. Nu is alleen nog de vraag: ga je voor een comfortabele kleur of ga je voor een kleur die meer out of the box is? De keuze is aan jou.

3. Tweeling – Pastel

Het zachte maar nieuwsgierige karakter van de Tweeling staat altijd open voor een uitdaging. Weinig Tweelingen zullen dan ook een fel kleurtje afwijzen. Bij dit sterrenbeeld past een pastelkleur perfect, omdat het goed aansluit bij hun zachte karakter.

4. Kreeft – Bronde

De haarkleur ‘bronde‘ is dé trend van nu, en Kreeften zijn altijd bij als het gaat om haartrends. De haarkleur bronde is daarom perfect voor dit sterrenbeeld. Ze gaan hiermee niet te veel buiten hun comfortzone, maar houden hun lokken juist zacht en egaal, net als hun karakter. De kleur is de perfecte combinatie tussen blond en bruin.

5. Leeuw – Lichtblond

De Leeuw staat er over het algemeen om bekend dat ze veel geven om hun uiterlijk, wat deels zeker waar is. Toch zullen Leeuwen minder snel een gewaagder kleurtje nemen, omdat ze diep van binnen toch bang zijn voor de mening van anderen. Iets wat belachelijk is, want een gewaagder kleurtje haalt juist het beste in je naar boven, Leeuw. Vooral voor de Leeuwen onder ons met donkere lokken is een kleur als lichtblond zeker een change of coupe. Durf je het aan?

6. Maagd – Donkere Roots

Voor een Maagd is het ontzettend belangrijk dat alles goed gaat, onder andere ook dat hun haar goed zit. Wanneer een Maagd voor een nieuwe coupe gaat, komt het dus ook negen van de tien keer voor dat ze van tevoren goed gaan nadenken over welke kleur en stijl ze willen. In dit geval hoeft dat niet langer: een haarkleur die namelijk ontzettend goed bij het sterrenbeeld Maagd past, is een lichtbruine kleur met donkere roots.

7. Weegschaal – Strawberry Blonde

Weegschalen vinden het belangrijk er goed uit te zien, dus een coupe met een opvallende haarkleur is niet mis bij dit sterrenbeeld. Voor de Weegschaal is een zachte kleur het mooist, omdat dit het beste past bij hun liefdevolle en vriendelijke karakter. Warme kleuren als lichtbruin of honingblond kunnen prima, maar wanneer je liever voor een uitdagende haarkleur gaat is strawberry blonde de perfecte haarkleur.

8. Schorpioen – Chunky Highlights

Chunky highlights zijn hot and happening op dit moment en daar mag sterrenbeeld Schorpioen niet op achterlopen. De mysterieuze maar stijlvolle haarstijl geeft nét die twist aan je coupe die je nodig hebt. Bella Hadid rockte kortgeleden de trend op Instagram en het is alles wat we willen.

9. Boogschutter – Felgekleurde lokken

Een Boogschutter is één van de meest avontuurlijke en impulsieve sterrenbeelden. Een fel kleurtje zullen ze dan ook zeker niet afwijzen, want het geeft ze een goed dosis zelfvertrouwen. De perfecte haarkleur voor een Boogschutter is daarom een kleur als felblauw of felroze. Het laat hun gezicht een stuk beter uitkomen en representeert gelijk hoe avontuurlijk ze zijn.

10. Steenbok – Roze Haarpunten

Het sterrenbeeld Steenbok wilt over het algemeen professionaliteit uitstralen, en dat doen ze het liefst met een simpele haarkleur. Toch is het wel zo leuk om eens wat anders te kiezen, Steenbok. Je wilt tenslotte ook niet te saai overkomen. Een goed alternatief is een bruin kapsel met donkerroze haarpunten. Zo geef je je kapsel net wat meer spice.

11. Waterman – Verschillende kleuren

Watermannen zijn individuen die maar al te graag doen wat ze zelf willen. Dit geld ook voor de kapsels die ze kiezen. Ze veranderen regelmatig van coupe, omdat ze verandering belangrijk vinden en dit af en toe ook nodig hebben. Bij hun krachtige karakter hoort daarom ook een haarkleur dat goed bij hun past. Wat dacht je van kleuren als aqua, groene en blauw, Waterman?

12. Vissen

Vissen bevinden zich het liefst een beetje op de achtergrond, omdat ze zich hier het fijnst bij voelen. Toch zijn is het sterrenbeeld in Vissen allesbehalve terughoudend. Als het gaat om haar, experimenteren ze het liefst met felle kleuren. De groene mullet van Billie Eilish is de perfecte inspiratie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.