Anne Smits
Anne Smits Reizen 5 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Ik ga op vakantie en neem mee… Zet deze dingen alvast maar op jouw inpaklijst

Eindelijk: de zon schijnt! En deze heerlijke lentezon geeft ons de vakantiekriebels. Omdat we toch nog even moeten wachten totdat we op vakantie gaan, kunnen we ons er in ieder geval al op voorbereiden. Deze dingen moet jij namelijk absouluut niet vergeten wanneer je op vakantie gaat.

Maak je inpaklijst alvast maar in orde.

Dit neem je mee op jouw zonvakantie

Staat er een reis naar Ibiza, Corfu of misschien wel naar Puglia op de planning? Dan staat jou een heerlijke zonvakantie te wachten. Natuurlijk vergeet jij jouw zonnebrand en -bril niet mee te nemen. Maar wil je compleet voorbereid op reis? Zet dan in ieder geval deze dingen alvat op jouw inpaklijst.

First things first

Allereerst zijn de essentiële dingen van belang. Onder essentiëel valt alles waar je in het buitenland niet makkelijk aan kunt komen. Denk aan pasjes, zoals je creditcard en natuurlijk je paspoort. Ook je rijbewijs, visum indien nodig, medisch paspoort met inentingen enzovoorts. Slik je bepaalde medicijnen? Check dan even goed of je deze zomaar mee kunt nemen. Laat je medicijnen in ieder geval in de originele verpakking.

Powerbank

Een powerbank kan op vakantie regelmatig van pas komen. Ga je een dagje op avontuur en is jouw telefoon tegelijkertijd je fotocamera? Stop dan ook een powerbank in je tas. En vergeet ‘m natuurlijk niet op te laden, anders heb je er alsnog niks aan.

Knijpers voor je handdoek

Heb je een dagje strand op de planning staan? Heerlijk. Maar zit je nogal te sukkelen met je handdoek die niet op je strandbedje blijft liggen? Probeer dan dé uitvinding van de eeuw: grote wasknijpers. Deze knijpers zijn speciaal ontworpen voor deze welbekende struggle en werken perfect.

Reisstekker

In Nederland gebruiken we stekker type F, maar we willen uit gemak nog wel eens vergeten dat dit niet overal ter wereld is. Check dus voorafgaand aan je reis wat voor type stopcontacten ze op jouw vakantiebestemming hebben en zet indien nodig een reisstrekker op je inpaklijst.

Hersluitbare plastic zak

Reis je met het vliegtuig? Vergeet dan die veel te kleine hersluitbare plastic zak niet. Hier moet je namelijk al je vloeistoffen in doen die je in je handbagage meeneemt. Let wel op: in Nederland kunnen de regels anders zijn dan op de terugweg. Zo kan het zo zijn dat je minder vloeistoffen mee mag nemen zodra je terugvliegt naar Nederland. Voorkom dat je vloeistoffen weg moet gooien.

Schoenen, maar welke?

Het liefst gooi je tien paar hakken en slippers in je koffer, maar dan kan er natuurlijk niks meer bij. En hoe vaak ben je niet op vakantie geweest om vervolgens niet eens al je meegenomen schoenen te dragen? Maak daarom een selectieve keuze. Staan er veel wandelingen op de planning? Neem dan één paar wandelschoenen of sneakers mee. Neem ook één goed paar slippers mee die zowel fijn zijn voor het strand als voor een kleine wandeling. Kies dan nog voor één paar avondschoenen, zoals sandalen of hakken en probeer het hier écht bij te laten.

Herbruikbare waterfles

Er zijn maar weinig landen waar het water uit de kraan zo drinkbaar is als in Nederland. De kans is dus ook groot dat je op jouw vakantiebestemming geen water uit de kraan kunt of wilt drinken. Neem daarom een herbruikbaar waterflesje mee, zodat je deze telkens kunt vullen met water uit grote flessen of jerrycans. Grote flessen of jerrycans met water zijn namelijk een stuk voordeliger dan kleine flesjes water. En het is ook nog eens beter voor het milieu om een herbruikbare fles te gebruiken.

Stel je eigen travelset samen

Stel je eigen travelset samen. Deze kan bestaan uit een pincet, oordoppen, desinfectiemiddel, paracetamol, de benodigdheden bij een insectenbeet enzovoorts. Vul een klein toilettasje met dit soort handige benodigdheden die nog wel eens heel goed van pas kunnen komen.

De winterjas kan de kast in: dit zijn de leukste lentejassen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.