larasteenvoorden
larasteenvoorden Bizarre Bekentenis 1 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Jannah (34): ‘Mijn vriendinnen veroordelen mijn affaire’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Jannah (34) haar verhaal over haar affaire.

Vandaag lees je het verhaal van Jannah* (34), die een affaire heeft met een getrouwde man. Haar vriendinnen supporten dit niet en steken dat ook niet onder stoelen of banken.

Hi Jannah, kan je iets meer vertellen over jouw situatie?

“Zeker. Ik val eigenlijk al heel mijn leven op oudere mannen. Ze zijn wat meer sophisticated, weten wat ze willen en ze zijn sowieso beter in bed. Zo ook mijn vriend Karl* (44). We hebben al bijna een jaar een relatie. Kort geleden heb ik dit pas met mijn vriendinnen gedeeld, omdat de situatie wat bijzonder is en die reageerden niet zoals ik had verwacht. Karl is namelijk nog getrouwd met een andere vrouw. Voor hem is het dus vreemdgaan.”

Hoe reageerden je vriendinnen op deze affaire?

“We zaten gezellig bij Cradam (Café-Restaurant Amsterdam, red.) en toen we ons eerste wijntje kregen, besloot ik ze over mijn relatie te vertellen. Ze waren mega enthousiast, want ik was het langst vrijgezel in onze groep, totdat ik deelde dat hij getrouwd is en we dus eigenlijk een affaire hebben. De eerste reactie van een van hen was: ‘Wauw, dat valt me van jou tegen.’ Je begrijpt welke vibe er ontstond. Ze vonden eigenlijk allemaal dat het niet kan en hebben me geadviseerd er meteen mee te stoppen. Maar ik ben verliefd, dus dat wil ik helemaal niet.”

Wat valt ze dan tegen?

“Dat ik zo’n geheime relatie ben aangegaan, dat ik het niet kan maken tegenover die andere vrouw. Zelf ben ik monogaam en recht door zee. Ik verwacht van mijn partner niet anders. Dat voelt nu natuurlijk heel hypocriet en zo denken mijn vriendinnen er ook over. Ik snap dat ze het niet cool vinden, maar als ik er iets over wil vertellen, reageren ze geïrriteerd of krijg ik direct verwijten. Ik voel me niet gesteund.”

Dus nu praten jullie er niet meer over?

“Sinds dat eerste gesprek deel ik er bijna niets meer over, terwijl ik het liefst van de daken schreeuw wat we samen allemaal meemaken. Hij is de liefde van mijn leven. Mijn vriendinnen vertellen ook graag over hun liefdesavonturen, waarom accepteren ze mijn situatie niet? Soms deel ik voorzichtig iets leuks en dan krijg ik direct verwijten, zoals: ‘Weet zijn vrouw ook dat jullie daar uit eten waren?’ Dat is niet cool, dus nu houd ik liever mijn mond over mijn geheime relatie.”

Dat lijkt ons een onhoudbare situatie. Op beide vlakken. Wat ga je hiermee doen?

“Geloof me, ik weet dat alles aan deze situatie fout is, maar hij heeft me beloofd dat hij de relatie zo snel mogelijk gaat beëindigen. Ze zijn getrouwd, dus er komt wel wat meer bij kijken dan een moeilijk gesprek. We zijn er zeker van dat we samen verder willen na deze affaire en ik denk dat we hebben gewacht op dit gevoel, voordat hij zijn relatie van 11 jaar zou beëindigen. Los daarvan moet ik mijn gevoelens hierover wel echt met mijn vriendinnen bespreken, want zo kunnen we niet verder. Hoe zouden jullie dit aanpakken?”

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Kim Kardashian reageert via Instagram op geruchten over affaire met Travis Barker

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.