Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Na de serie over Jeffrey Dahmer komen er nóg twee Monster-series op Netflix

We waren met z’n allen in de ban van de gruwelijke daden van Jeffrey Dahmer. In de serie  Monster: The Jeffrey Dahmer Story werd pijnlijk duidelijk hoe duister de werkelijkheid kan zijn. Wat blijkt? Netflix maakt een reeks van ‘Monster‘, met nog twee vervolgen op de omstreden show.

True crime-fans houd je vast, want er komt een vervolg.

Er komen meer Monster-series op Netflix na de omstreden show over Jeffrey Dahmer

Ryan Murphy gaat zich verdiepen in andere monsterlijke moordenaars, want de serie over Jeffrey Dahmer wordt onderdeel van een grotere reeks. Er komen in ieder geval twee nieuwe verhalen bij. Voor beide verhalen stelt showmaker Ryan Murphy een ander omstreden figuur centraal.

Wie deze twee figuren zijn is nog niet bekend, maar volgens Netflix gaat het om  “stories of other monstrous figures who have impacted society.”

De kritiek op de show over Jeffrey Dahmer

De serie over Jeffrey Dahmer laat op grafische wijze zien hoe hij jonge mannen van het leven beroofd. Sommige scenes waren voor velen lastig om te zien, dus voor de nabestaanden van de slachtoffer is deze show al helemaal heftig. Sommigen noemden het zelfs re-traumatisered. Rita Isbell, de zus van Errol Lindsey, liet op Twitter haar ongenoegen over de show blijken.

En dat is niet de enige reden waarom de show kritiek krijgt, velen vinden namelijk dat Jeffrey Dahmer gehumaniseerd wordt. Je zoomt in op zijn verleden, ziet dat hij het ook niet altijd makkelijk heeft gehad, waardoor sommigen een klein greintje sympathie voor hem krijgen. Niet helemaal eerlijk naar de slachtoffers, vindt het publiek. Nu reageert de co-creator van de show, Ian Brennan, op de ophef.

“I think we show a human being. He’s monstrously human and he’s monstrously monstrous and that’s what we wanted to sort of unpack. We tried to show an objective portrait as possible. We did our homework” stelt Brennan.

Wij zijn benieuwd of deze kritiek de aanpak van de volgende twee shows gaat beïnvloeden.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.