Jana Witteman
Jana Witteman Money Talks 15 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Jezzie (23): ‘Moet mijn vriend meebetalen aan mijn nagels?’

Tikkies van 1,25 euro, bizarre bedragen voor een vakantie met je schoonfamilie waar je niet op zit te wachten of je huisgenoten die maar niet begrijpen dat de energierekening écht oploopt als je dagelijks twintig minuten doucht. Geldkwesties: we kennen ze allemaal en soms zijn ze om gek van te worden. In Moneytalk bespreekt NSMBL-redacteur Jana wekelijks een lezers-struggle. Vandaag? De vriend van de 23-jarige Jezzie wil graag dat ze altijd met verzorgde nagels door het leven gaat.

Naam: Jezzie
Leeftijd: 23
Woonsituatie: Alleen in studio

Moneytalk

‘Mijn vriend wil dat ik altijd mijn nagels laat doen’

De geldkwestie van Jezzie

“Hi NSMBL!

Het zit zo: ik hou van verzorgde nagels en vind het fijn als de boel niet helemaal is afgekloven. Maar ik heb eigenlijk nooit zin om zelf heel veel tijd aan mijn nagels kwijt te zijn of om iedere paar dagen de boel te lakken. Daarom is natuurlijk de salon een ideale uitkomst, maar – helaas – kost dat ook behoorlijk wat geld. Mijn vriend wil ook altijd dat mijn nagels er mooi verzorgd en gelakt uitzien en het liefst ook verlengd. Ik heb al gezegd dat het super duur is om dat steeds te laten doen, dat ik daarom ook weleens niets op mijn nagels heb. Hij wil het liefst dat ik altijd met een verse set acryl rondloop. Kan ik hem vragen mee te betalen?

Moneytalk: ‘Vriend vindt uiteten te duur, nieuwe PlayStation niet’

Dit vindt de redactie van NSMBL

Ha Jezzie,

Allereerst: doe vooral waar jij je zelf fijn bij voelt. Als jij af en toe met ongelakte nagels door het leven gaat, moet dat natuurlijk gewoon kunnen. Maar mocht jij zelf ook het liefst zien dat je nagels er altijd tip-top verzorgd uitzien, dan vinden wij dat je absoluut aan je vriend kunt vragen een steentje bij te dragen. Zeker als hij een grote voorkeur heeft wat betreft jou nagels.

Toch vinden wij het het allerbelangrijkst – ongeacht de kosten – dat jij doet waar jij je goed bij voelt. Als dat af en toe naakte nagels zijn, go for it. En wil je vriend niet meebetalen? Laat je dan vooral niet op kosten jagen.

Succes! Liefs.

Lola (27): ‘Vriendinnen gaan altijd duur uiteten en ik kan niet mee’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.