Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Food 7 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de leukste rooftop bars van Nederland

Ergens op het terras lunchen, dineren of borrelen is altijd leuk. Maar wat dit nog net wat leuker zou maken, is ondertussen een goed uitzicht erbij hebben. Een plek waar dit allemaal samenkomt is een rooftop bar. De ideale plek om heerlijk te genieten met vrienden en familie.

Wij zetten de leukste rooftop bars van Nederland voor je op een rijtje, waar jij jouw volgende borrel naar een hoger niveau kan tillen.

De leukste rooftop bars van Nederland

Zoals de naam al zegt, is een rooftop bar een bar op het dak van een gebouw. Doordat het terras dus op hoge hoogte ligt, heb je er een prachtig uitzicht en kan je in de zomer ook nog eens genieten van het zonnetje met wat verfrissende wind. Dit maakt een rooftop bar de perfecte plek voor een borrel in de zomer.

HoogtIJ – Amsterdam

Een leuke rooftop bar in Amsterdam Noord is HoogtIJ. Dit terras wordt vaak voor allemaal verschillende soorten evenementen gebruikt waaronder dus af en toe een rooftop bar voor iedereen. En mocht het opeens gaan regenen, wat in Nederland nog wel is het geval kan zijn, kun je snel schuilen onder de kas die zich ook op het dak begeeft. Het uitzicht is op het water en de stad.

Luminair – Amsterdam

Mocht je opzoek zijn naar een luxe rooftop bar in Amsterdam centrum, dan is deze bar wellicht een goede optie. Het zit op nog geen tien minuten loopafstand van Amsterdam Centraal. Het is vorig jaar helemaal gerenoveerd en het is prachtig geworden. Ze hebben heerlijke cocktails met een heerlijk terras en binnenruimte.

@nsmblmagazine

Nieuwe hotspot in Amsterdam 😍 #luminair #rooftopbar #doubletreehilton #hotel #rooftop #cocktails #party #voorjou #amsterdam

♬ gimme gimme gimme BOBW party – Best of Both Worlds Party

Vane – Eindhoven

Een leuke rooftop bar buiten de randstad is Vane in Eindhoven. Je kunt hier prachtig zitten en hebt mooi uitzicht over de stad. In de winter is het al een mooie plek maar in de zomer, wanneer het terras open is, is het nog extra genieten.

Vessel 11 – Rotterdam

Dit keer geen dakterras maar een dekterras. Misschien niet helemaal een rooftop bar, maar het heeft alsnog een mooi uitzicht. In de wijnhaven van Rotterdam ligt een rood lichtschip waar je een super gezellig dekterras op hebt van de Britse pub Vessel 11. Het is allemaal geïnspireerd door de Britse keuken en cultuur dus verwacht zeker de pub muziek, soms zelfs live!

@valyanovaa

V11 is a stunning red lightship docked in the city centre of Rotterdam. Must try – Smoked Salmon 😍 #rotterdam #nl #netherlands #fyp #foryou #foryoupage @vessel11_rotterdam

♬ Darling – Trees and Lucy

MR PORTER – Amsterdam

In het W Hotel bevindt zich het MR PORTER rooftop restaurant. Je komt hier niet boven de gebouwen uit maar zit juist ertussen. Het is een luxe terras, met zwembad, waar je lekkere drankjes en gerechten kan krijgen. Doordat je zo tussen de gebouwen zit krijg je dat drukke stadsgevoel met toch de rust van het dakterras.

@hotspotfinders

Top-tier Taste & Views! 🍽️🌆 Enjoyed a sensational lunch at Amsterdam’s essential rooftop spot – Mr Porter! 🔝🥩 A steakhouse by @The Entourage Group that truly delivers, every visit is a sensational journey! From the mouthwatering beef carpaccio to the flavorful ribeye and irresistible mac ‘n’ cheese, every dish is a delight. 👌🏻Can’t wait for our next visit to savor the goodness all over again! ☀️🍹 Whether it’s a sunny lunch or lively DJ evenings, Mr Porter’s got the perfect vibe. Don’t miss out on this exceptional dining experience. 🎶🍴 #MrPorterAmsterdam #RooftopEats #CityViews

♬ original sound – HF | Amsterdam Foodies

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.