Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Restaurants 15 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Borrelen als ‘main character’ doe je bij deze prachtige hotelbars in Amstedam

We weten niet of het komt door scenes in Gossip Girl, door de goed geklede bartender of door de eindeloze optie aan cocktails, maar hotelbars doen iets met ons vrouwen. En om je een main character te voelen (met een martini aan de bar) hoef je niet naar New York of Parijs, want dit zijn de beste hotelbars van Amsterdam.

En spoiler: die hebben net zoveel allure als de bekende hotelbars in de grote Europese steden.

De beste hotelbars van Amsterdam

Wij zetten alle parels van de Amsterdamse hotellerie op een rij.

Prins & Aap

New in town! Prins & Aap opende recent haar deuren en is gelijk een buurtfavoriet. Eerder zat hier nog Bluespoon, maar na een grondige renovatie is het nu de beurt aan Prins & Aap om de harten van locals en hotelgasten te veroveren. De innovatieve cocktailkaart is met veel aandacht gecreëerd door de internationale topbartender Nikos Bakoulis en wordt tot leven gebracht door een gedreven barteam. Of ze nu uit de shaker komen, of uit de geavanceerde tap, er is genoeg keuze voor ieder moment van de dag. Maar ga ook zeker om het bijzondere interieur te bewonderen.

Super Lyan

Super Lyan, in het Kimpton De Witt, bevindt zich in het centrum van Amsterdam en heeft een indrukwekkende cocktailkaart. De entourage, met led licht en uniek kleurgebruik, is kenmerkend. De coktailkaart wisselt ieder seizoen, waardoor je altijd een creatief en seizoensgebonden drankje drinkt.

Fitz’s Bar

Laat je verrassen door bartenders met passie voor smaak bij Fitz’s Bar in Amsterdam, gevestigd in het Pillows Hotel. Onlangs wonnen zij de award voor ‘Best New Cocktailbar’, dus ze zijn zeker het bezoeken waard.

Barbue

In Barbue komen Nederland en Argentinië samen in een gezellige bar. Een heerlijke plek in het oude Lloyd-gebouw aan de Amsterdamse Oostelijke Handelskade. Hier proef je de beste spirits en hartstochtelijke smaken die je doen verlangen naar de bekende historische bares notables in Buenos Aires. Kies uit een van de elegante cocktails gemaakt met lokale vermouts, brandewijnen en botanische amargos en voel voor even die Zuid-Amerikaanse zon op je gezicht.

LuminAir

Ben jij een sucker for views? Plan dan zeker een bezoek aan LuminAirthe bar above Amsterdam, zoals ze zichzelf noemen. Tip: ga tijdens zonsondergang! Maar dit is niet zo’n plek die het alleen van het uitzicht moet hebben, want de cocktails en het eten zijn hier ook echt top notch. Eenmaal boven, wil je nooit meer naar beneden. Gelukkig hoeft dat ook niet, want LuminAir is bijvoorbeeld op vrijdag en zaterdag tot 03.00 uur geopend.

@nsmblmagazine

Nieuwe hotspot in Amsterdam 😍 #luminair #rooftopbar #doubletreehilton #hotel #rooftop #cocktails #party #voorjou #amsterdam

♬ gimme gimme gimme BOBW party – Best of Both Worlds Party

Malabar

Mijmer over het Indonesische Java op het gelijknamige eiland in Amsterdam. Nadat je je hebt vergaapt aan de lobby en het restaurant van Hotel Jakarta (denk indoor regenwoud) neem je de lift naar boven, naar skybar Malabar.

Hasta La Vista, Baby

Waar de skyline van Amsterdam dient als hét decor van jouw avondje uit, wacht op grote hoogte een oase van ontspanning en verwennerij bij rooftop bar Hasta La Vista, Baby. Gelegen in het INNSiDE by Mélia hotel aan de Zuid-As, ben je hier aan het juiste adres om te ontspannen na een drukke werkdag, of als uitvalbasis voor een weekend vol verassingen.

Nieuwe hotspots in Amsterdam: Deze restaurants zijn het bezoeken waard

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.