Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 25 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

‘Na veel trial and error is dit mijn ultieme Bellini recept’

De Bellini is zonder twijfel mijn favoriete cocktail. Waar ik ook ben, als er een Bellini op de kaart staat, dan neem ik ‘m. Na er talloze gedronken te hebben, viel het me op dat ze vooral in de wat meer high-end restaurants het lekkerst zijn. En die van Cipriani, uit de blauwe fles. Beide opties zijn best prijzig, daarom zocht ik zelf naar het ultieme recept.

Voordat ik mijn zelfgemaakte Bellini gemasterd had, heb ik veel fouten gemaakt. De ene keer was ‘ie veel te zuur, de andere keer dreef het perzikpulp door het glas. Ik keek video’s op YouTube en scrolde TikTok eindeloos door. Want hoe maak je nu zo’n perzikroze, lichtelijk troebele Bellini, die zacht is van smaak?

Het ultieme Bellini recept

Mijn vriendinnen lachen me vaak uit om de hoeveelheid moeite die ik in deze Bellini stop. Want de eerlijk gebiedt me te zeggen dat dit een tijdrovend drankje is. Althans, de voorbereidingen zijn tijdrovend. Als je alle ingrediënten klaar hebt, dan flans je ‘m zo in elkaar. De kunst zit ‘m alleen in de perfecte perzikpuree.

Hoe maak je de perfecte Bellini?

Wat heb je nodig?
– Prosecco
– Perzikpuree
Perzik Siroop Bio van Bacanha (dit is de lekkerste!). Je kunt dit ook vervangen door PeachTree.
– Champagneflutes

Hoe maak je de cocktail?

Het maken van de Bellini is vrij simpel. Je schenkt een laagje van ongeveer 2 centimeter perzikpuree in de flute. Daar giet je 10 milliliter van perzikpuree in het glas. Dit meng je met een lepeltje door elkaar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.