Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Food 24 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

De lekkerste 7 oranje cocktails voor tijdens Koningsdag (en nacht)

Nog twee nachtjes slapen en dan proosten we al voorzichtig op de verjaardag van Wim-Lex tijdens Koningsnacht. Nog drie nachtjes slapen en dan is het helemaal feest. Een oranje borrel mag dit weekend niet ontbreken. Dus daarom zetten wij hier zes oranje cocktails op een rij om de bday van Willie mee te vieren.

Natuurlijk hoort de Aperol Spritz in dit lijstje, maar als je die zat bent, hebben we ook nog een aantal andere oranje drankjes voor je.

Oranje cocktails voor tijdens Koningsdag

Cheers op Willie! Oh en heb je nog geen plannen? Dit zijn de leukste straatfeestjes in Amsterdam.

Aperol Spritz

Wat heb je nodig? ¼ sinaasappel, 6 ijsklontjes, 90 ml prosecco, 60 ml Aperol en 30 ml koolzuurhoudend water.
Hoe maak je ‘m? Maak de sinaasappel schoon en snijd één schijfje af per persoon. Vul een groot wijnglas met ijsblokjes en giet de prosecco, Aperol en bruisend water erin. Serveer de Aperol Spritz met het schijfje sinaasappel.

Bellini (Karlijns recept)

Als er iemand is die van Bellini’s houdt, dan is het wel NSMBL’s Karlijn. Na veel trail and error, heeft zij het perfecte recept voor je.

Wat heb je nodig? Prosseco, perziken uit blik, sinaasappelsap, een paar scheppen suiker, Perzik Siroop Bio van Bacanha (dit is de lekkerste!).
Hoe maak je ‘m? Begin met het maken van de perzikpuree. Dit doe je door de perziken uit het blik samen met het vocht in een steelpannetje te koken. Hier doe je een paar flinke scheppen suiker bij en dit laat je tien minuten pruttelen. Daarna gooi je het warme goedje in de blender met een scheutje sinaasappelsap en mix je het tot een gladde (en redelijk vloeibare) perzikpuree.

Om de cocktail te maken doe je een laagje perzikpuree in het glas, ongeveer 10 mililiter van de perziksiroop en top je het glas af met prosecco. Cheers!

Malibu Paloma

We kennen de Paloma allemaal, maar met een beetje Malibu erin geef je er een zomerse draai aan.

Wat heb je nodig? 50 ml Malibu, 100 ml grapefruitsap, 15 ml limoensap, 100 ml bruiswater.
Hoe maak je ‘m? Schenk de Malibu in een glas met ijs. Giet hier vervolgens de limoensap en grapefruitsap bij. Top tot slot af met wat bruiswater.

Aperol Sunset

Weer eens iets anders dan de oude vertrouwde Aperol Spritz.

Wat heb je nodig? Aperol, wodka, citroensap, suikersiroop, grapefruitsap, suiker.
Hoe maak je ‘m? Check de video hieronder!

Oranje martini

Ben jij door Sex and the City weer helemaal into cosmopolitans en martini’s? Dan hebben we een leuke twist voor je.

Wat heb je nodig? Wodka, Triple Sec, sinaasappelsap, suikersiroop.
Hoe maak je ‘m? Meng 50 cl wodka , 25 cl De Kuyper Triple Sec, 50 cl sinaasappelsap en 10 cl suikersiroop in een shaker met ijs. Shaken maar! Schenk de inhoud via een zeefje uit in je martiniglas.

Rozza fizz

Zin in een makkelijk drankje? Dit is ‘m. Het is eigenlijk een wodka-fris, maar dan fancy.

Wat heb je nodig? Sanpellegrino Aranciata Rossa, bruiswater, ijs, wodka.
Hoe maak je ‘m? Schenk 60 ml wodka in een longdrink glas met ijs, doe hier 150 ml Sanpellegrino Aranciata Rossa bij en top het af met bruiswater.

PeachTree Sex On The Beach

Wat heb je nodig? 40 ml PeachtTree, 40 ml sinaasappelsap, 20 ml wodka en 30 ml cranberrysap.
Hoe maak je ‘m? Vul een Peachtree glas of wijnglas met ijsblokjes en schenk de ingrediënten eroverheen. Roer voorzichtig en garneer met een schijfje sinaasappel. Cheers!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.