Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Lisanne (30): ‘Mijn vriendin verwacht een huwelijkscadeau van 200 euro, is dat normaal?

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Lisanne* (30) haar verhaal.

De beste vriendin van Lisanne gaat trouwen en heeft haar cadeauwensen kenbaar gemaakt. Ze vraagt aan Lisanne een pannenset van 200 euro.

Hi Lisanne, vertel over je probleem!

“Mijn beste vriendin gaat trouwen en ik ben ontzettend blij voor haar. Ze is al 8 jaar samen met haar vriend en ze zijn een leuk stel. Ik wil betrokken zijn bij haar bruiloft en ik mag dan ook alle randzaken organiseren. Haar Bachelorette, bijvoorbeeld. Vind ik enig en ik kan niet wachten om zelf te trouwen als ik dit zie. Toch is er wel één ding wat me een beetje irriteert en dat is dat mijn vriendin zich als een soort prinses gedraagt. Ze verwacht dat iedereen van alles voor haar betaalt. Zoals haar jurk, de locatie, noem het maar op. Haar ouders doen dat met liefde en ook haar vriend heeft geld zat, dus die zorgen wel dat het precies wordt zoals zij wil.

Aan mij heeft ze duidelijk gemaakt wat ze wil hebben als huwelijkscadeau, nadat ik vroeg of ze wensen had. Toen ik dat vroeg, verwachtte ik niet dat ze met een enorm duur cadeau aan zou komen. Ze wil namelijk een pannenset van zo’n 200 euro omdat we het zo leuk vinden om samen te koken. Maar.. ik betaal al mee aan haar feestje en nu wil ze dus ook nog een pannenset. Ik durf niet te weigeren, maar ik wil niet extra geld hier aan kwijt.”

Hoe ga je het nu aanpakken?

“Ik denk dat ik het maar ga kopen omdat ik geen gedoe wil en haar dag ook niet wil verpesten. En dan maar hopen dat ze ooit hetzelfde voor mij doet..”

Valerie (27): ‘Sinds wanneer is het normaal dat je voor je eigen drinken moet betalen op andermans verjaardag?’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.