Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity 3 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Als genodigden deze regel van het Met Gala overtreden, dan worden ze nooit meer uitgenodigd

Maandagavond vond het jaarlijkse Met Gala plaats: een modefestijn waar veel om te doen is. Niemand minder dan Anna Wintour stelt de gastenlijst samen en uitgenodigd worden is een hele eer. Wil je het volgende jaar opnieuw uitgenodigd worden? Dan kun jij je volgens Anna beter aan de volgende regel houden.

Het Met Gala blijft immers een evenement van de traditionele én moderne etiquette.

Het Met Gala van 2023

Het Met Gala bracht dit jaar een ode aan Karl Lagerfeld, een van de meest befaamde designers die wij hebben gekend. Het was de opening van zijn eigen tentoonstelling, genaamd Karl Lagerfeld: A line of beauty. 200 van zijn mooiste creaties zijn geselecteerd en tentoongesteld in het museum.

Veel looks op de loper waren dan ook zwart-wit, aangezien Karl zich veelal hulde in deze twee kleuren. Daarnaast spotten we veel parels., ruches en witte rozen. En ohja, Jared Leto en Doja Cat gingen verkleed als Karls kat Choupette.

Met Gala 2023
Met Gala 2023 ANGELA WEISS / AFP via ANP

De belangrijke regel van het Met Gala

Zoals velen weten, is Anna Wintour het meesterbrein achter de prestigieuze fundraiser. Heel Hollywood wil een uitnodiging, maar voor het krijgen van een invite is geen vaste formule. Zolang je door de ballotage van Anna komt, zit je goed.

Als je eenmaal binnen bent, is er wél een manier om te zorgen dat je het jaar erop weer uitgenodigd wordt. Er is namelijk een belangrijke regel waar de genodigden van het Met Gala zich aan moeten houden van Anna en curator Andrew Bolton: je rookt niet tijdens het Met Gala en je raakt het artwork niet aan.

“Those would be no-nos,” verklaarde Bolton, die eraan herinnerde hoe sterren hebben gerookt in de toiletten ondanks het strenge beleid. (In 2017 behoorden Bella Hadid, Dakota Johnson en Marc Jacobs tot de sterren die betrapt werden op het roken in het toilet. Wij zijn benieuwd of we Doja Cat nog terugzien volgend jaar, aangezien zij vapend op de achtergrond van de Vogue livestream staat.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.