Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Beauty 14 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit betaalbare product is de oplossing tegen ‘strawberry skin’

Nu de zomer er weer aankomt en de jurkjes en korte broeken weer gedragen worden, kan voor veel mensen die vervelende strawberry skin een bron van onzekerheid worden. Om zo snel mogelijk van deze donkere stipjes af te komen kun je de Glycolic Acid Toner van The Ordinary gebruiken.

Wat dit precies inhoudt en hoe dit product hierbij helpt, leggen we je uit.

Wat is Strawberry skin?

Strawberry skin wordt vaak vergeleken met kippenvel, maar dit is het niet. Al ziet je huid er wel uit alsof je constant kippenvel hebt. Strawberry skin zorgt voor kleine zwarte stipjes op bijvoorbeeld je benen of armen. De huid ziet er vaak ruw uit. De zwarte stipjes lijken op de pitjes van een aarbei, vandaar de term strawberry skin.

Hoe ontstaat strawberry skin?

Strawberry skin komt het meest voor bij vrouwen met donkere haren – en dus zwarte beenharen. Door bijvoorbeeld het scheren kunnen de haarzakjes geïrriteerd raken, waardoor ze na het scheren niet meer goed afsluiten. Hierdoor kunnen er allerlei stoffen in de haarzakjes terechtkomen. Je poriën of haarzakjes raken verstopt met oliën, bacteriën en dode huid. Doordat dit in aanraking komt met de zuurstof, gaat het oxideren en dit is waar de zwarte kleur ontstaat.

De oplossing

Op TikTok zijn er verschillende video’s waarin te zien is dat een bepaald product van The Ordinary voor veel mensen heeft geholpen tegen strawberry skin. Dit product heet de glycolic acid en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het reinigen van je poriën. Dit zorgt vervolgens weer voor vermindering van strawberry skin, waardoor je weer een stralende huid krijgt. Na één keer gebruiken zien mensen al verschil.

@lucita_xd

Goodbye strawberry skin🤗#ordinary #Ordinaryglycolic #skincare #skincareroutine

♬ original sound – rena♡ – rena♡

LookFantastic

Andere functies

Glycolic acid doet niet alleen wonderen bij strawberry skin, maar werkt ook voor veel andere dingen. Het helpt bijvoorbeeld bij het verminderen van een zweetgeur en het behandelen van roos.

@aamnaadel

Derm approved glycolic acid hacks 👩🏽‍⚕️ #dermatologist #dermatologydoctor #skincare #skincareroutine #skintok #skincarehacks #glycolicacid #ingrownhair #pigmentation #keratosispilaris #foryou #fyp #fypシ

♬ original sound – literallylikesoiconic

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.