Tessa Ham
Tessa Ham Money 25 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost het je om een jaar in Parijs te leven als ‘Emily in Paris’

Zag jij jezelf stiekem ook al helemaal wonen in Parijs na ‘Emily in Paris‘ te hebben gebinged? Dan zal het onderzoek van Bramleys, een groep vastgoedspecialisten, je romantische beeld van verhuizen naar Parijs helaas verstoren. Niet geheel verrassend is het leven van Emily in de stad van de liefde een tikkie onrealistisch en kunnen we wel stellen dat ze boven haar stand leeft.

Zoveel zou het namelijk kosten om een jaar in Parijs te leven zoals Emily.

Leven als Emily in Paris

Bramleys rekende uit dat het je – houd je vast – maar liefst 133.845 euro zou kosten om je ‘Emily in Paris‘ fantasie waar te maken. Aangezien we weten dat ze werkt bij een marketing agency, kunnen we ook schatten dat ze rond de 60.000 euro per jaar verdient. Die bedragen liggen dus mijlenver uit elkaar, en alsnog lijkt ze altijd een nieuwe outfit te hebben gescoord.

Maar waar is die 133.845 euro op gebaseerd? Bramleys heeft dat niet zomaar uit hun duim gezogen. Emily woont weliswaar in een klein appartementje, het ligt wel in een wijk dat op steenworp afstand is van het Pantheon. In de echte wereld kost het je daarom minimaal 1.700 euro per maand om hier te wonen. Als we door rekenen komt dat al uit op 20.400 euro per jaar.

Ondanks haar megahoge huur heeft Emily altijd geld om de horeca in Parijs te supporten. Als ze niet luncht in een gezellig café, dineert ze wel in een Franse bistro. Bramleys rekende uit dat dit op jaarbasis zo’n 17.000 euro kost. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten van haar kleding.

Het YouTube-kanaal Money Minds deed een uitgebreide analyse van Emily’s kledingkast en schat dat dit haar grootste kostenpost moet zijn. Zij rekenden uit dat Emily jaarlijks zo’n 94.000 euro kwijt moet zijn aan kleding. Hallelujah!

Overzicht van de kosten

Hieronder vind je een overzicht van de jaarlijkse kosten van leven als ‘Emily in Paris‘:

  • Huur: 20.400 euro
  • Gas, water, licht: 898 euro
  • Transportatie (neemt ze ooit een metro of bus?): 730 euro
  • Ontbijt: 912 euro
  • Lunch: 5.475 euro
  • Diner: 10.950 euro
  • Zorgverzekering: 480 euro
  • Kleding: 94.000 euro

Emily in Paris is natuurlijk al eerder bekritiseerd om het feit dat ze Parijs zo romantisch en onrealistisch afschilderden. Echt verhuizen en leven zoals Emily zit er dus niet in. Dan dromen we maar gewoon verder bij seizoen 3 en 4 van de serie. Volgens Lucas Bravo (Gabriel) is één van de clichés die ze laten zien overigens helemaal waar.

Dit is hoeveel Lily Collins verdient met Emily in Paris

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.