Fleur van den Berg
Fleur van den Berg Entertainment 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Pasen komt er weer aan: wij delen vijf tips voor het Paasweekend van 2024

Over een aantal weekenden is het alweer Pasen en dat betekent dat de zon hopelijk weer terug is én dat we een extra lang weekend vrij zijn. Kortom, alle ingrediënten om van dit Paasweekend een groot feest te maken.

Wij delen vijf tips.

Thuis uitgebreid brunchen

Pasen en uitgebreid eten gaan hand in hand. Hoe lekker is het om rustig op te staan en daarna te genieten van versgebakken broodjes en croissantjes, chocolade-eitjes en om het af te maken een lekkere mimosa. Om het feest helemaal compleet te maken dek je de tafel feestelijk, zo smaakt alles net een beetje beter. Hieronder alvast wat inspiratie:

@riverdalenl_official

Paastafel inspiratie ✨🐰 #easter #easterdecor #happyeaster #pasen #vrolijkpasen #paasbrunch #paasontbijt #paastafel #tafeldecoratie

♬ Breakfast – Runaway. & Lifted LoFi

De Paasmarkt

Wil je er toch liever op uit tijdens het Paasweekend? Ga dan langs een paasmarkt. Meer cliché kan je het bijna niet maken, maar dat is ook lekker af en toe. Zo wordt er bijvoorbeeld een paasmarkt georganiseerd in Den Haag aan de Lange Vijverberg. Vier dagen lang (van vrijdag 29 maart t/m maandag 1 april) kun je er terecht voor (vintage) kleding en accessoires, maar er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Ideaal voor een dagje weg, dus.

Uiteten met Pasen

Bijzondere momenten vieren in een restaurant is altijd leuk en Pasen is ook zo’n speciaal moment. Op deze dagen worden er vaak speciale menu’s geserveerd en kun je er geregeld naast lekker dineren, ook genieten van een heerlijk paasontbijt of -brunch. Ga bijvoorbeeld naar een van deze nieuwe hotspots in Amsterdam.

Feesten met Pasen

Tijdens het paasweekend worden er altijd festivals georganiseerd, het is dan ook een goed excuus voor een leuk feestje. Zo kun je dit jaar weer terecht bij festivals als DGTL, Paaspop, Awakenings, Verknipt Easter én nog veel meer. Allemaal festivals met een eigen stijl en door het hele land, waardoor er een festival is voor iedereen.

Weekendje weg

Een extra lang weekend betekent ook extra tijd om een weekendje weg te gaan. Ga op staycation binnen Nederland of maak eindelijk eens die leuke stedentrip die je al een tijdje op het oog hebt. Zo hebben wij hier een aantal leuke bestemmingen op een rijtje gezet, zoals Barcelona, Monaco of Lissabon. Of je kunt heel makkelijk met de Eurostar een weekendje naar Parijs, zoals hoofdredacteur Emma hieronder laat zien. Zo haal je alles uit je vrije dagen.

@nsmblmagazine

Begin je 2024 goed en pak de trein😜 #eurostar #parijs #eurostartrain #citytrip #paris #parisfood #stedentrip #tip #reizenmetdetrein #shoppeninparijs #voorjou

♬ origineel geluid – NSMBL.nl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.