Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Post 28 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Om in de gaten te houden: Red Bull focust zich op creativiteit en organiseert wereldkampioenschap doodlen

Als er één merk ik dat vaak hoofdsponsor is bij Extreme Sports-wedstrijden, dan is het Red Bull. Toch focust het merk zich nu ook veel op muziek en creativiteit. Zo organiseerde ze onlangs nog een Doodle Art competitie en de winnaar is een kunstenaar die je in de gaten wil houden.

Deze kleine tekeningetjes gaan nooit vervelen.

Red Bull’s Wereldkampioenschap Doodle Art

Doodlen, bijna iedereen doet het. Het zijn die kleine tekeningetjes die je gedachteloos op papier zet tijdens het bellen of in de les. Voor de één gewoon een krabbel, voor de ander een vorm van kunst. Om de hersenspinsels van studenten en andere creatievelingen wereldwijd een podium te geven organiseerde Red Bull het wereldkampioenschap doodlen.

Studenten en andere creatievelingen uit 61 landen krijgen de kans om hun werk te exposeren, samen te werken met inspiratiebronnen en hun land te vertegenwoordigen op de World Final, 27 mei in Amsterdam.

De juryleden uit Nederland

Tijdens de National Final in Rotterdam werden 15 doodles tentoongesteld, geselecteerd uit honderden inzendingen. Deze doodles werden beoordeeld op creativiteit, artistieke vaardigheden en de positieve uitstraling van de doodle. De jury bestond uit voormalig olympisch shorttrack atleet, tattoo artist en TikTok talent Dylan Hoogerwerf, multidisciplinair artiest, spreker en activist Sioe Jeng Tsao, creative director van het Rotterdamse straatkunstplatform Rewriters010 Daniel Claessens en Sem Kuipers, illustrator, designer en nationale winnaar van Red Bull Doodle Art in 2014.

Sem Kuipers over de kracht van doodlen

In 2014 vloog Sem Kuipers naar Zuid-Afrika om ons land te vertegenwoordigen op de World Final. Hij vertelt hierover: “Ik weet nog goed dat ik terugkwam uit Kaapstad en dat ik gelijk telefoontjes kreeg van mensen die geïnteresseerd waren in mijn skills. Zo kon ik aan de slag voor een bedrijf door live doodles te maken op festivals en evenementen en kwam ik ineens met mijn doodles op de tofste events! Voor mij is het echt een perfecte start geweest.” Inmiddels werkt Sem als illustrator en designer voor gerenomeerde merken en is hij nog altijd aan het doodlen.

And the national winner is…

Op donderdag 23 maart werd tijdens de National Final bij Roodkapje in Rotterdam bepaald wie Nederland mag vertegenwoordigen. Na lang wikken en wegen werd dat Jyoti D, die tijdens het wereldkampioenschap op 27 mei Nederland gaat vertegenwoordigen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.