Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 5 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Selena Gomez deelt haar skincare routine en dit is alles wat je erover wilt weten

We vragen ons regelmatig af hoe onze favoriete celebrities zo’n strakke en glanzende huid kunnen hebben, maar over het algemeen worden hun ‘geheimen’ voor een mooie huid niet zomaar vrijgegeven. Gelukkig zijn er een aantal celebrities die hun skincare routine met ons delen, onder andere Selena Gomez.

Ze deelt (eindelijk) al haar geheimen voor een glanzende huid.

Skincare routine van Selena Gomez

Selena Gomez heeft niet alleen haar carrière gemaakt op het gebied van zingen en acteren, maar ook op het gebied van beauty. Zo lanceerde ze vorig jaar haar make-up lijn ‘Rare Beauty’, een merk dat imperfecties en natural beauty omarmt. Naast make-up is ze ook bewust bezig met skincare: zo doet ze in verschillende interviews een boekje open over (haar eigen) huidproblemen en deelt ze op Instagram regelmatig selfie’s met een natuurlijke look.

Om haar huid egaal en gezond te houden heeft Selena Gomez een aantal producten en hacks nodig, zo vertelt ze aan ELLE dat moisturising de key is voor een mooie huid. Ze deelt haar skincare routine en dit is alles wat je erover wilt weten.

Slapen met make-up op is een no go

Slapen met je foundation op is al slecht voor je huid, maar ook met een fijne moisturizer of crème op kan Selena Gomez niet in slaap vallen. Ze moet en zal met een schoon gezicht in bed stappen, anders zitten er de volgende dag al puistjes op haar gezicht.

I just can’t understand when—and no offense—people have to wear makeup all the time, and they’ll say, ‘Oh, you can sleep with a tinted moisturizer or a self-tanner on your face and you can wake up,” vertelt ze aan ELLE. “For me, I just think that’s not my vibe, plus I do breakout. I don’t know if it’s bad advice, I just think it’s kind of to each their own. For me, I can’t really sleep with things on my body or tinted things just because I get worried. It’s not my vibe.

Foam cleansers

Selena Gomez’ geheim voor een gecombineerde huid is een foam cleanser. “It actually helps because I have dry skin. But in certain areas, I have oily, which is really annoying,” vertelde ze aan Vogue. Het fijne aan foam cleansers is dat ze de huid diep reinigen en het een perfect product is voor een gevoelige of gecombineerde huid, zoals Selena heeft.

Zonnebrand is essentieel

Selena Gomez verlaat het huis nooit zonder een fijne zonnebrand, en we geven haar groot gelijk. SPF is namelijk een product dat ontzettend essentieel is en goed is om elke dag op je huid te smeren. Daarbij hoeft een zonnebrandcrème allesbehalve zwaar op de huid te vallen: er zijn genoeg producten die licht op de huid zitten maar alsnog de juiste bescherming bieden.

I like to put sunscreen on because not only is it important to keep your skin looking fresh but I have lupus, so being in the sun is difficult for me, so I like to put my sunscreen on,” vertelde Selena aan Vogue.

Moisturizer

Ook is het hebben van een fijne moisturizer ontzettend belangrijk, volgens Selena. Ze gebruikt altijd haar handen om het product aan te brengen, zodat ze het goed in haar huid kan masseren. Het houdt de huid gehydrateerd en glanzend, en is een product dat je gegarandeerd toe moet voegen aan je skincare routine.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij gaan zo snel mogelijk Selena Gomez’ skincare routine uitproberen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.